Politică

Băsescu: Este nevoie de responsabilitate în cheltuielile bugetare şi zero populism

Autor: Mediafax

18.10.2010, 15:46 27

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că Acordul cu FMIşi UE a ajutat România să restabilească echilibrele macroeconomice,care, cu ajutorul unui nou acord de precauţie, trebuie consolidate,afirmând că soluţia este "responsabilitate în cheltuielile bugetareşi zero populism", informează Mediafax.

"Decizia noastră este să continuăm să rămânem în acord cu FMI şicu UE. Actualul acord îl vom finaliza în aprilie 2011 şi vomcontinua să rămânem în acord cu FMI într-un acord de precauţie. Nu,categoric acordul cu FMI nu a adâncit criza, dimpotrivă", adeclarat Traian Băsescu, într-o conferinţă de presă susţinutăalături de omologul său ungar, Pal Schmitt.

Întrebat dacă acordul cu FMI va duce la relansarea economieiromâneşti sau va adânci criza economică, preşedintele a răspuns că"(Acordul - n.r.) ne-a ajutat să restabilim echilibrelemacroeconomice, iar în perioada următoare intrăm într-un ciclu deconsolidare a echilibrelor macroeconomice. În mod cert, în momentulde faţă, pe fondul acordului pe care l-am avut cu UE şi cu FMI,România a ieşit în afara riscului unui derapaj. Ceea ce ne rămânede făcut în continuare este să consolidăm echilibrelemacroeconomice deja regăsite, dar încă neconsolidate. Asta înseamnăîn continuare responsabilitate în cheltuielile bugetare şi zeropopulism".

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO