Băsescu: Este nevoie de responsabilitate în cheltuielile bugetare şi zero populism

Autor: Mediafax 18.10.2010

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că Acordul cu FMI şi UE a ajutat România să restabilească echilibrele macroeconomice, care, cu ajutorul unui nou acord de precauţie, trebuie consolidate, afirmând că soluţia este "responsabilitate în cheltuielile bugetare şi zero populism", informează Mediafax.

"Decizia noastră este să continuăm să rămânem în acord cu FMI şi cu UE. Actualul acord îl vom finaliza în aprilie 2011 şi vom continua să rămânem în acord cu FMI într-un acord de precauţie. Nu, categoric acordul cu FMI nu a adâncit criza, dimpotrivă", a declarat Traian Băsescu, într-o conferinţă de presă susţinută alături de omologul său ungar, Pal Schmitt.

Întrebat dacă acordul cu FMI va duce la relansarea economiei româneşti sau va adânci criza economică, preşedintele a răspuns că "(Acordul - n.r.) ne-a ajutat să restabilim echilibrele macroeconomice, iar în perioada următoare intrăm într-un ciclu de consolidare a echilibrelor macroeconomice. În mod cert, în momentul de faţă, pe fondul acordului pe care l-am avut cu UE şi cu FMI, România a ieşit în afara riscului unui derapaj. Ceea ce ne rămâne de făcut în continuare este să consolidăm echilibrele macroeconomice deja regăsite, dar încă neconsolidate. Asta înseamnă în continuare responsabilitate în cheltuielile bugetare şi zero populism".

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.