Politică

Băsescu despre raportul CE: aprecieri corecte, dar debalansat politic

20.07.2010, 16:28 31

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că raportulComisiei Europene este, pe fond, un document care face apreciericorecte cu privire la realităţile tehnice, dar care este"debalansat în privinţa unor aprecieri politice", informeazăMediafax.

Şeful statului a adăugat, într-o conferinţă de presă organizatăla Palatul Cotroceni, că "raportul trebuie foarte binecunoscut".

El a precizat, de asemenea, că "ar fi optim" dacă cei care seangajează în dezbateri referitoare la raportul CE ar citidocumentul.

CE a dat publicităţii, marţi, cel de al patrulea raport anual dela crearea MCV (Mecanismul de Cooperare şi Verificare) cu privirela stadiul procesului de reformă, document ce cuprinde o analiză asituaţiei din Justiţie şi recomandări privind următoarele măsuricare trebuie luate în domeniu.

Executivul UE "invită" România să ia o serie de măsuri imediateîn lupta împotriva corupţiei, menţionând explicit corectarea LegiiANI, monitorizarea sancţiunilor aplicate în cazurile de corupţie lanivel înalt şi instaurarea transparenţei depline în domeniulachiziţiilor publice.

CE arată că, în pofida unor progrese în anumite domenii, existăimportante neajunsuri în eforturile României de a înregistraprogrese în cadrul MCV, că angajamentul politic este insuficient,iar amendamentele la Legea ANI reprezintă un serios pas înapoi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO