Politică

Alegerile, in presa internationala

07.12.2009, 23:03 20

Reuters

Victoria la limita a presedintelui Traian Basescu nu estesuficienta pentru solutionarea problemelor politice si economiceale Romaniei, prelungind incertitudinea in legatura cu soartareformelor si cu ajutorul acordat de FMI. Dupa luni de dispute careau amanat ajutorul economic strain, victoria la limita demonstreazaca un consens larg pe tema reformelor judiciare si economice va figreu de realizat in conditiile in care persista diferentele intreformatiunile de centru si cele de stanga.

Euronews

Institutele de sondare a opiniei publice aratau un scor foartestrans al acestui scrutin. In conditiile unei marje de eroare decirca 5% este greu de spus care este rezultatul corect. S-a speratca aceste alegeri vor linisti scena politica din Romania si vorpermite tarii sa continue demersurile pentru solutionareaproblemelor economice cu care se confrunta. In schimb, se pare ca onoua runda de dispute politice tocmai a inceput.

Agence France Presse

Presedintele de centru-dreapta Traian Basescu a fost ales pentruun nou mandat in urma scrutinului prezidential din Romania,potrivit rezultatelor finale provizorii, dar social-democratiiadversarului sau Mircea Geoana contesta rezultatul, invocandfraude.

Bloomberg

Presedintele Traian Basescu a castigat alegerile la o diferentamai mica de un procent, atragand contestatii din partea rivaluluisau si adancind criza politica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO