Politică

Al doilea om din Ministerul de Interne, reţinut de procurori care cer judecătorilor arestarea sa

Autor: Iulian Anghel

24.05.2011, 11:41 528

Fostul secretar general în Ministerul deInterene, Laurenţiu Mironescu cercetat în afacerea cu importurileilegale de produse petroliere în Portul Constanţa în care estecercetat şi senatorul PDL Mircea Banias a fost reţinut de DNA înnoaptea de luni spre marţi, după aproape 12 ore de anchetă şiurmează să fie prezentat în această după-amiază judecătorilorÎnaltei Curţi se Casaţie şi Justiţie cu propunerea de arestarepentru 29 de zile.

Mironescu a fost numit secretar generalîn Ministerul de Interne la începutul lui ianuarie prin ordin alpremierului Emil Boc şi a fostdemis luni de şeful Guvernului după ce procurorii l-au pus subacuzare şi au efectuat percheziţii la proprietăţile sale dinEforie Sud şiBucureşti.

Poziţia de secretar general în MAI este adoua ca putere în Ministerul de Interne, după cea de ministru. Încalitatea pe care a deţinut-o până luni, Mironescu avea acces ladate secrete despre criminalitatea economică şi evaziuneafiscală.

Ancheta vizează în jur de 50 de persoane,iar DNA urmează să comunice acuzaţiile care li seaduc.

Luni dimineaţă anchetatorii au descins lacasa lui Mironescu din Eforie Sud. Acesta era acasă, deşi, în modnormal al fi trebuit să fie la Bucureşti întrucât programul înMinisterul de Interne începe la ora 8.00. După o percheziţie care adurat până după orele prânzului, Mironescu a fost urcat în maşinaanchetatorilor şi condus la DNA Bucureşti unde a răspunsîntrebărilor până după miezul nopţii. Procurorii au decis reţinereasa şi îl vor prezenta unui judecător cu propunerea de arestarepreventivă.

Senatorul PDL, Mircea Banias care estecercetat în acest caz pentru trafic de influenţă va fi anchetat,deocamdată, în libertate întrucât reţinerea sa are nevoie deacordul Senatului, iar, până la această oră, procurorii nu au cerutCamerei Seperioare acest mandat.

Alţi inclpaţi de marcă care au fostreţinuţi sunt directorul adjunct al Grupului Nave alPoliţiei de Frontieră Constanţa, Adrian Pătraşcu (acuzat de luarede mită), şeful Direcţiei pentru Accize şi Operaţiuni VamaleBucureşti, Lucan Marius Cotizo, peste 20 vameşi şi un poliţist defrontieră de la Grupul Nave al Poliţiei de FrontierăConstanţa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO