Info

Clipul zilei: Unde ar putea duce proiecte ca Google Glass

Clipul zilei: Unde ar putea duce proiecte ca Google Glass

Autor: Andrei Cîrchelan

02.08.2012, 13:23 748

Un film scurt creat de Eran May-raz şi Daniel Lazo imaginează o lume din viitorul apropiat, în care omul utilizează tehnologii similare Google Glass fără a mai folosi şi ochelarii implicaţi în proiectul Google.

În acest viitor imaginar, dezvoltatorii de software au creat o serie de aplicaţii compatibile cu creierul uman. Protagonistul clipului poate transforma orice activitate, precum tăierea unui castravete, într-un joc în care are obiective de satisfăcut şi câştigă puncte. Pereţii casei protagonistului sunt de un alb imaculat, complet goi, deoarece servesc drept fundal pentru interfaţa multi-media cu conţinut personalizat pe care o accesează urtilizatorul. Alte aplicaţii îl ajută pe protagonist să se descurce bine la o întâlnire romantică.

Scopul clipului este acela de a descrie felul în care „ludizarea” facilitată de tehnologie formează o lume în care oamenii nu mai interacţionează cu mediul lor, lasându-l complet lipsit de culoare şi gol, în timp ce îşi petrec tot timpul în lumea digitală, care îi ţine departe de lumea reală. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO