Clipul zilei: Unde ar putea duce proiecte ca Google Glass

Autor: Andrei Cîrchelan 02.08.2012

Un film scurt creat de Eran May-raz şi Daniel Lazo imaginează o lume din viitorul apropiat, în care omul utilizează tehnologii similare Google Glass fără a mai folosi şi ochelarii implicaţi în proiectul Google.

În acest viitor imaginar, dezvoltatorii de software au creat o serie de aplicaţii compatibile cu creierul uman. Protagonistul clipului poate transforma orice activitate, precum tăierea unui castravete, într-un joc în care are obiective de satisfăcut şi câştigă puncte. Pereţii casei protagonistului sunt de un alb imaculat, complet goi, deoarece servesc drept fundal pentru interfaţa multi-media cu conţinut personalizat pe care o accesează urtilizatorul. Alte aplicaţii îl ajută pe protagonist să se descurce bine la o întâlnire romantică.

Scopul clipului este acela de a descrie felul în care „ludizarea” facilitată de tehnologie formează o lume în care oamenii nu mai interacţionează cu mediul lor, lasându-l complet lipsit de culoare şi gol, în timp ce îşi petrec tot timpul în lumea digitală, care îi ţine departe de lumea reală.