Caută doar în titlu
Eveniment

Veşti noi de la spitalul Militar: Trei dintre pacienţi, supuşi primelor operaţii de transplant de piele cu autogrefe

Astfel miercuri sunt efectuate primele operaţii de transplant de piele în cazul răniţilor în incendiul de la Colectiv.

Patru pacienţi au fost transferaţi, în cursul zilei de marţi, în saloanele Secţiei de chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă.

"În secţia ATI (anestezie terapie intensivă, n.r.), la acest moment, sunt opt pacienţi internaţi, din care şase sunt în stare gravă. La pacientul la care s-a tentat detubarea, din cauza degradării constantelor biologice şi a stării psihosomatice, am optat pentru sedarea şi asistarea funcţiei respiratorie pe ventilator. Toţi aceşti pacienţi au un prognostic rezervat asupra evoluţiei stării de sănătate, dat fiind diferitele grade de arsură a pielii şi arsurile de căi aeriene superioare", a precizat Florentina Radu-Ioniţă.

Potrivit directorului, toţi pacienţii sunt evaluaţi zilnic de specialişti ATI şi de chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, dar şi de medici specialişti în ORL, oftalmolgie, pneumologie (zilnic realizându-se bronhoscopie cu aspiratie şi lavaj), boli infecţioase şi psihiatrie.

La examinarea realizată de medicii specialişti ORL, s-au identificat, la trei pacienţi internaţi în Secţia ATI, arsuri semnificative la nivelul pavilionului urechii şi ale canalului auditiv extern şi mediu, astfel că aceştia sunt atent monitorizaţi, pentru prevenirea infecţiilor la acest nivel.

Totodată se acordă o atenţie specială pe partea consilierii psihologice, atât pentru pacienţi, cât şi pentru familie.

Cei care doresc să doneze sânge la Centrul de hematologie transfuzională al Ministerului Apărării Naţionale, aflat în incinta Spitalului Militar, se pot înscrie la adresele de e-mail rel_pub@scumc.ro şi secretariat@scumc.ro, unde pot lăsa datele de contact (nume, prenume şi număr de telefon), urmând ca ulterior să fie contactaţi pentru a se prezenta la donare.

În urma incendiului din clubul Colectiv, în spitalele din Capitală mai sunt internaţi 133 de pacienţi, dintre care 81 în stare critică şi gravă. Astfel, în Spitalul Universitar sunt 19 pacienţi, la Spitalul de Arşi - 26, Spitalul Floreasca - 14, Spitalul "Bagdasar-Arseni" - 21, Spitalul Elias - 14, Spitalul Militar - 12, Spitalul "Grigore Alexandrescu" - 7, Spitalul "Sfântul Ioan" - 7, Spitalul Pantelimon - 4, Spitalul "Gerota" - 3, Spitalul "Agrippa Ionescu" - 6.

Incendiul a provocat moartea a 32 de persoane şi rănirea a aproximativ 200, majoritatea fiind internate.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.