Eveniment

Declaraţii de la spitalul Militar: Unii pacienţi ar putea să intre în insuficienţă renală, suntem pregătiţi de dializă

Declaraţii de la spitalul Militar: Unii pacienţi ar...

Autor: Cătălina Mănoiu

02.11.2015, 19:17 310

"Ne aşteptăm să avem nevoie de dializă în zilele următoare, pentru că aceşti pacienţi, prin metabolizarea acelor resturi care există pe piele şi prin metabolizarea produşilor toxici, toţi aceşti produşi vor trece prin rinichi şi, în zilele următoare, ne aşteptăm să intre în insuficienţă renală, o parte dintre ei, motiv pentru care ne-am suplimentat chiturile pentru dializă, dializoarele, suntem pregătiţi", a spus managerul Spitalului Militar.

Dintre cei 12 pacienţi internaţi la Spitalul Militar, patru sunt internaţi la secţia de arşi, după ce celor trei pacienţi aflaţi de dimineaţă în această secţie s-a adăugat încă unul, care a avut o evoluţie bună şi a putut fi mutat.

Dintre cei opt pacienţi aflaţi la secţia de Terapie Intensivă, şase sunt în continuare în stare gravă, în cazul unuia dintre aceştia medicii fiind nevoiţi să intervină chirurgical, pentru că au fost probleme la nivelul plăgilor, însă situaţia s-a stabilizat.

Managerul Spitalului Militar a precizat că de fiecare pacient se ocupă câte o asistentă medicală şi o infirmieră, pentru că aceştia au mâinile arse şi nu se pot hrăni singuri.

Florentina Radu Ioniţă a mai spus că, deocamdată, nu este necesară dializa, dar spitalul trebuie să fie pregătit, adăugând că, în perioada următoare, pericolul cel mai mare este de suprainfecţie, de aceea trebuie luate măsuri de protecţie.

"Adresez în continuare rugămintea rudelor să vină doar câte un membru al familiei şi numai în ora de vizită, pentru că cel mai bine ei sunt protejaţi dacă respectăm aceste măsuri, să nu cumva să apară suprainfecţia. Cel mai mare pericol acum sunt, pe de-o parte, suprainfecţia plăgii, pe de altă parte, dezechilibrul lichidelor. Ei pierd foarte multe lichite şi, dacă noi nu le aducem un aport de lichide suficient, dacă nu îi hidratăm cum trebuie, pot să apară complicaţii. Aceste lucruri sunt foarte importante, psihicul lor este foarte important, nutriţia lor pe cale orală se realizează", a adăugat managerul Spitalul Militar.

Aceasta a precizat că a fost, luni, la grupul de lucru de la Guvern, constituit după incendiul din Clubul Colectiv, iar acolo s-a discutat despre intenţia de suplimentare a fondurilor pentru pacienţii critici.

"Ni s-a cerut să dăm o situaţie cu necesarul estimat pentru două luni pentru aceşti pacienţi, la noi şi la celelalte spitale", a precizat Florentina Radu Ioniţă.

Managerul Spitalului Militar a mai spus că arsurile pacienţilor sunt superficiale, aceştia având mâinile faţa şi toracele posterior arse, "aşa cum au încercat să se apere".

"La şedinţa cu primul ministru s-a spus că sunt cazuri aproape trase la xerox, toţi au faţa tumefiată, sunt afectate faţa, mâinile până la antebraţe şi partea posterioară a toracelui", a adăugat Florentina Radu Ioniţă.

Aceasta a mai spus că, marţi, va veni la Spitalul Militar echipă mixtă alcătuită din profesorul Ioan Lascăr, şeful comisiei, profesorul Dan Enescu, doctorul Cristian Niţescu, de la Spitalul de Arşi, şi doi medici francezi, respectiv şeful Centrului de Arşi din Paris şi încă un profesor.

Managerul Spitalului Militar anunţa, luni dimineaţă, "o veste bună": trei pacienţi internaţi la terapie intensivă au o stare generală mult mai bună şi vor fi transferaţi la Secţia de Arşi.

În cazul pacienţilor care au arsuri ale căilor respiratorii superioare, se menţine gradul de severitate, în continuare cinci pacienţi fiind în stare gravă, iar unul intubat.

În incendiul din Clubul Colectiv au murit 31 de persoane, iar alte aproximativ 130 sunt internate în mai multe spitale din Bucureşti, peste 50 fiind în stare critică sau gravă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO