Eveniment

Spitalul Militar: Trei dintre pacienţii de la ATI, în stare îmbunătăţită, 5 grav, unul intubat

Spitalul Militar: Trei dintre pacienţii de la ATI, în...

Autor: Mona Hera

02.11.2015, 10:34 340

La Spitalul Militar Central sunt internaţi 12 răniţi în incendiul de vineri seară din Clubul Colectiv.

Managerul unităţii medicale, Florentina Radu Ioniţă, a anunţat, luni dimineaţă, ”o veste bună”: trei pacienţi internaţi la terapie intensivă au o stare generală mult mai bună şi vor fi transferaţi la Secţia de Arşi.

În cazul pacienţilor care au arsuri ale căilor respiratorii superioare, se menţine gradul de severitate, astfel că în continuare cinci pacienţi sunt în stare gravă, iar unul este intubat.

”Ca o veste bună, a scăzut edemul facial, astfel încât pot fi recunoscuţi. Acum este foarte important cum este manageriat cazul mai departe, respectiv să nu apară suprainfecţii, să fie hidrataţi corespunzător, să aibă aportul nutriţional necesar şi este important să mănânce alimente speciale, pe care noi le preparăm. Am trecut de faza de alimentaţie prin substituent şi acum ei încep să mănânce, mai puţin cel care este intubat”, a spus managerul Spitalului Militar.

Ea a precizat că a fost moblizat personal suplimentar la secţiile de terapie intensivă şi chirugie plastică, astfel încât fiecare pacient să aibă permanent câte o asistentă şi infirmieră.

”Ei nu se pot hrăni singuri pentru că toţi au mâinile afectate. Toată lumea are mâinile arse şi ceilalţi, suplimentar, au arsuri pe faţă şi pe spate”, a mai spus Florentina Radu Ioniţă.

Ea a precizat că foarte multe persoane au sunat la spital şi au spus că vor să ajute, iar acestea urmează să fie anunţate în momentul în care apar probleme şi este nevoie de sprijinul lor.

Potrivit ultimei raportări transmise, duminică seară, de Ministerul Sănătăţii, 137 de răniţi în incendiul de la Clubul Colectiv mai sunt internaţi în spitalele Capitalei. Dintre aceştia, cei mai mulţi sunt la Spitalul de Arşi - 27 (trei în stare critică, 10 grav, 14 în stare stabilă), Spitalul "Bagdasar Arseni" - 21 (trei intubaţi, 18 în stare stabilă), Spitalul Universitar - 20 (şase în stare critică, trei în stare gravă, 11 în stare stabilă), Floreasca- 15 (14 intubaţi, unul în stare stabilă), Elias - 14 (patru intubaţi, 10 în stare stabilă) şi Spitalul Militar - 12 (doi intubaţi, 10 în stare stabilă).

Totodată, la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" sunt internaţi şase tineri, între care doi fraţi de 16 ani şi 17 ani şi 11 luni (doi pacienţi intubaţi, patru în stare stabilă), la Spitalul "Sfântul Ioan" - opt răniţi (şase intubaţi, doi în stare stabilă), Spitalul SRI - şase (doi grav, patru în stare stabilă), Spitalul "Sf. Pantelimon" - cinci (doi intubaţi, trei în stare stabilă) şi la Spitalul Gerota - trei pacienţi în stare stabilă. Astfel, 57 dintre răniţi sunt în stare critică, gravă sau intubaţi.

În incendiul de vineri noapte au murit 30 de persoane, ultima - o tânără de 26 de ani - decedând în cursul serii de duminică, la Spitalul Bagdasar - Arseni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO