Eveniment

Vantu va fi audiat in procesul prabusirii FNI

07.02.2008, 19:41 17

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu va fi audiat in procesul privind prabusirea Fondului National de Investitii (FNI), Curtea de Apel Bucuresti respingand insa cererile pentru audierea guvernatorului Bancii Nationale Romane, Mugur Isarescu, si a fostului ministru de finante Decebal Traian Remes.
Avocatul fostului presedinte al Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), Stefan Boboc, si cel al fostului comisar CNVM, Cezara Cecilia Bebis, au solicitat luni audierea lui Remes, motivand ca, in calitatea lui de ministru al finantelor, ar fi semnat achizitionarea de catre CEC a mai multor actiuni FNI. In acest context s-a cerut si audierea lui Mugur Isarescu.
La randul sau, Ioana Maria Vlas a solicitat audierea lui Sorin Ovidiu Vantu, motivand ca acesta a fost scos de sub urmarire penala in rechizitoriul Ministerului Public, desi ar fi fost beneficiarul unor sume importante din fondul de investitii. Vlas a mai sustinut ca Vantu ar trebui sa aiba cel putin calitatea de instigator sau de complice.
Ieri, instanta a admis doar audierea lui Vantu, respingand cererile privindu-i pe Isarescu si Remes, precum si efectuarea unei expertize a semnaturilor de pe anumite ordine de plata ale Mariei Vlas, realizate in perioada in care era fugita din Romania. Urmatorul termen de judecata este 18 februarie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO