Eveniment

UPDATE - răspunsul şcolii: Dispunem de 19 săli de clasă şi erau necesare 39 doar pentru a învăţa în două schimburi. Containerul - alternativa la şcoala în trei schimburi în Bucureşti: şcoala gimnazială „Maria Rosetti” din sectorul 2 a mutat elevii în containere din lipsă de spaţiu. „Decât în trei schimburi mai bine în container”

Campanie ZF Şcoala într-un singur schimb în Bucureşti.

UPDATE - răspunsul şcolii: Dispunem de 19 săli de...

Autor: Ramona Cornea

18.01.2024, 00:07 294

Update: Şcoala gimnazială Maria Rosetti a răspuns solicitării Ziarului Financiar şi spune că dispune de19 săli de clasă şi că erau necesare 39 doar pentru a învăţa în două schimburi.

„Şcoala Gimnazială Maria Rosetti are în prezent 94 copii organizaţi în 93 de colective de elevi. Şcoala dispune de un număr de 19 săli de clasă. Pentru a învăţa în două schimburi (conform Legii 198/2023) erau necesare 39 de săli de clasă, iar şcoala dispunea doar de 38 (19 dimineaţa +19 după-amiază). Învăţământul primar are 24 de colective de elevi care nu puteau învăţa într-un singur schimb. Acest lucru a dus la amplasarea în curtea scolii a 5 clase modulare dotate cu grupuri sanitare pentru fete şi băieţi, cancelarie şi un hol de legătură. La solicitarea părinţilor problema a fost analizat cu DGAPI si Primăria Sectorului, fiind găsit soluţia temporar cu aceste clase modulare”, au transmis reprezentanţii şcolii pentru ZF.

Puteţi vedea răspunsul integral al şcolii în imaginea ataşată articolului. 

„Nu se construieşte nimic în şcoală, s-au montat nişte containere în curte pentru a suplimenta numărul de clase. Altfel nu ar fi avut spaţii suficiente şi ar fi însemnat să înveţe în trei schimburi, în trei ture. (...) Au fost destul de multe clase pregătitoare, deci mulţi copii înscrişi.”

Orele ţinute în containere au ajuns o alternativă la cursurile în trei schimburi în şcolile din Bucureşti. Numărul de elevi în creştere şi lipsa spaţiului împing şcolile să caute astfel de alternative, iar părinţii spun şi ei că preferă ca orele să fie ţinute în astfel de spaţii decât să fie organizate în trei schimburi.

Un astfel de caz este cel al şcolii gimnaziale „Maria Rosetti” din sectorul 2 al Capitalei. Aici, spre deosebire de alte şcoli din Bucureşti, nu vorbim despre lucrări de reabilitare sau construcţii noi, ci doar despre lipsa spaţiului necesar. Astfel, la începutul anul şcolar în curs, şcoala a adus containere în curte pentru a putea primi toţi elevii noi în clase.

„Nu se construieşte nimic în şcoală, s-au montat nişte containere în curte pentru a suplimenta numărul de clase. Altfel nu ar fi avut spaţii suficiente şi ar fi însemnat să înveţe în trei schimburi, în trei ture. De aceea, în vară, s-au mobilizat împreună cu cei de la primărie şi s-au mişcat destul de repede”, a spus pentru ZF părintele unui elev care învaţă la şcoala gimnazială „Maria Rosetti”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO