Eveniment

Un fost sef al Sidex, numit country manager la ArcelorMittal Galati

12.01.2010, 23:10 582

Ionel Bors, 55 de ani, care a condus combinatul ArcelorMittalGalati (fost Sidex) timp de un an si jumatate inainte de a fipreluat de catre indienii de la Mittal, a fost numit countrymanager pentru Romania al companiei. Anterior numirii Bors detineafunctia de manager de resurse umane al combinatului metalurgic.

Combinatul romanesc a rulat in 2008 afaceri de 1,84 miliarde deeuro si este unul dintre cei mai mari exportatori ai Romaniei,realizand 3,8% din exporturi in 2008. Afacerile ArcelorMittalGalati au scazut in prima jumatate a anului trecut cu peste 70%,reveninandu-si usor in ultimele sase luni din 2009.

"Ionel Bors, vicepresedinte al grupului, a fost numit in functiade country manager pentru Romania. Misiunea sa va fi sa intareascasi sa coordoneze relatiile dintre toate unitatile ArcelorMittal dinRomania cu autoritatile centrale. El va fi in subordinea luiThierry Le Gall, Chief Executive Officer Flat Carbon Europe - SouthEast Division si director general al ArcelorMittal Galati", adeclarat purtatorul de cuvant al administratiei combinatului DorianDumitrescu. Principalele atributii ale lui Ionel Bors vor fi celede coordonare a relatiilor combinatului cu autoritatile centraledin Romania, el neavand atributii operationale. Francezul ThierryLe Gall, care ocupa pozitia de director general al ArcelorMittalGalati din luna mai a anului trecut, va continua sa conducacompania.

La combinatul din Galati se realizeaza in mod normal circa 40%din volumul de tabla groasa la nivelul intregului grup.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO