Eveniment

Turul României se desfăşoară sâmbătă pe Transfăgărăşan

Turul României se desfăşoară sâmbătă pe...

Autor: Dorin Oancea

10.09.2022, 14:21 52

Sâmbătă are loc cel mai important test pentru cicliştii care participă la Turul României: o etapă de 209 km, care porneşte de la Cristian şi ajunge la Curtea de Argeş trecând munţii peste Transfăgărăşan. 

După o etapă cu ploaie, cursă neutralizată pe o porţiune de 12 km între Cincu şi Soarş, caravana ciclistă s-a oprit la porţile cetăţii Făgăraş. Spectatorii prezenţi la finiş l-au aplaudat pe ciclistul român Eduard Grosu (Drone Hopper-Androni Giocattoli), care a obţinut în sfârşit victoria de etapă pe care o aştepta de la începutul sezonului şi a îmbrăcat din nou tricoul galben de lider în Turul României.

Înainte de startul de duminică de la Cristian a avut loc un eveniment important: campionul naţional la şosea Emil Dima a primit titlul de cetăţean de onoare al oraşului.

Mulţumită victoriei de vineri, Eduard Grosu este lider şi în Clasamentul pe Puncte şi Clasamentul Românilor.

Irlandezul Cormac McGeough (Wildlife Generation) şi-a păstrat tricoul verde de lider în Clasamentul căţărătorilor, iar Mika Heming (ATT Investments) a rămas lider în Clasamentul Tinerilor.

În etapa de sâmbătă, tricoul roşu va fi purtat de Daniel Babor (Elkov Kasper) - locul doi în Clasamentul pe Puncte, iar tricoul albastru de Emil Dima (Giotti Victoria-Savini Due) - locul doi în Clasamentul românilor.

După momentul festiv, caravana ciclistă porneşte spre Cârţişoara. Traseul trece prin Vulcan – Zărneşti – Poiana Mărului – Şinca Nouă – Şercăiţa – Sebeş (Jud. Braşov) – Recea – Drăguş – Victoria – Arpaşu de Sus – Cârţişoara – Transfăgărăşan – Bâlea Lac – Albeştii de Argeş – Valea Uleiului – Curtea de Argeş, Curtea Domnească.

Pentru buna desfăşurare a evenimentului, traficul rutier va fi restricţionat pe banda de mers plutonului, iar maşinile care vin din sens opus vor fi trase pe dreapta până la trecerea caravanei cicliste.

La Curtea de Argeş, Turul României a ajuns de 10 ori până acum, pentru prima dată în 1988. Ediţia din 2001 a marcat şi o premieră importantă: caravana ciclistă a trecut pentru prima dată Transfăgărăşanul, cu plecare din Sibiu. Ultima dată când plutonul a ajuns la Curtea de Argeş, peste Transfăgărăşan, etapa a fost câştigată de românul Eduard Grosu, care porneşte în etapa de astăzi îmbrăcat în galben.

La Cristian, după plecarea caravanei cicliste, va avea loc Cursa Copiilor, la care s-au înscris 240 de copii. Ultima competiţie dedicată lor la Turul României are loc duminică, 11 septembrie, de la ora 15:30, la Rondul Kiseleff din Bucureşti.

Turul României 2022 are loc în perioada 6-11 septembrie şi se desfăşoară pe un traseu de aproximativ 850 km de la Satu-Mare la Bucureşti, trecând prin Bistriţa, Târgu-Mureş, Făgăraş şi Curtea de Argeş.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO