Eveniment

Tribunalul a declarat ilegala greva de la ArcelorMittal

17.04.2008, 20:32 18

Tribunalul Galati a declarat ieri ilegala greva de la ArcelorMittal si a dispus incetarea ei dupa ce Curtea de Apel a decis, marti noaptea, suspendarea grevei pentru 30 de zile in urma avertismentului reprezentantilor combinatului ca exista pericol de explozie la bateriile de cocsificare din Uzina Cocso-chimica.
Daca decizia de ieri a Tribunalului Galati ar fi fost favorabila protestatarilor, acestia ar fi putut relua greva la expirarea termenului de 30 de zile. Sentinta Tribunalului poate fi atacata cu recurs, liderii sindicali anuntand deja ca vor recurge la aceasta masura. Angajatii care s-au aflat in greva timp de doua zile au reluat lucrul ieri dimineata. Ieri la pranz, aproximativ 400 de angajati de la ArcelorMittal Galati participau la un miting de protest organizat in fata principalei cai de acces in combinat, protestatarii scandand lozinci impotriva administratiei.
Liderii sindicali de la Solidaritatea s-au intalnit din nou in cursul zilei de ieri cu reprezentantii patronatului, insa nici de aceasta data nu s-a ajuns la vreun acord privind majorarile salariale solicitate de sindicat.
"Am stabilit cadrul general pe care il vom avea la negocierile urmatoare si am obtinut din partea conducerii o promisiune ca nu se vor lua masuri impotriva celor care au participat la cele doua zile de greva", a declarat liderul Sindicatului Solidaritatea, Gheorghe Tiber.
El a spus ca sindicatul pastreaza aceleasi revendicari salariale, respectiv dublarea salariului, si nu va semna contractul colectiv de munca in forma actuala, ci doar un nou acord la care eventual sa adere si celelalte sindicate de pe platforma siderurgica. Membrii Solidaritatea au protestat si fata de celelalte sindicate de pe platforma galateana, care au semnat in urma cu o saptamana acordul de majorare salariala cu 9,5%.
Cateva mii de angajati ai combinatului ArcelorMittal Galati, membri ai Sindicatului Solidaritatea, au intrat in greva generala luni dimineata, incepand cu ora 6.30.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO