Eveniment

Ţiriac: Ridicarea unei săli polivalente la patinoarul Flamaropol e o glumă proastă

Ţiriac: Ridicarea unei săli polivalente la patinoarul Flamaropol e o glumă proastă

Foto Mihai Dăscălescu

14.06.2011, 23:50 1210

Omul de afaceri Ion Ţiriac a declarat că ridi­carea unei sălipolivalente pe ampla­samentul patinoarului Mihai Flamaropol dinBucureşti, aşa cum intenţionează ministrul dezvoltării Elena Udrea,este o "glumă proastă".

"Am înţeles că se face o sală multi­funcţională. Asta curidicarea peste patinoarul Flamaropol e o glumă proastă. Nu arenicio legătură. Doamna Elena Udrea mi-a spus că face o sală de20.000 de locuri undeva unde trebuie, în afara Bucureştiului,undeva unde să ai acces şi să ai 5.000 de locuri de parcare. Cepatinoar? Âla trebuie dărâmat şi plantat flori. Âla e de pe vremeamea. Şi ăla oricum are 4.000 de locuri, păi noi vorbim aici de unoraş cu 3 milioane de locuitori. S-a discutat mult să se facă laOtopeni şi cred că era de departe cea mai bună locaţie. La Rompexpoiarăşi nu ai unde, nu e loc", a spus miliardarul român.

El a menţionat că lipsa unei arene mo­derne este motivul pentrucare jucători de tenis de nivelul lui Roger Federer sau RafaelNadal nu pot fi aduşi în România. "De convins îi convingi să vină.Dacă nu pe Federer, îl convingi pe Djokovici. Dar nici în ziua deazi noi nu avem o sală multi­funcţională. Şi se poate să vină înRomânia nu într-o treabă oficială, ci într-una de caritate. Ei aufăcut un eveniment de acest fel la Madrid şi unul la Basel anultrecut, aşa că s-ar putea întâmpla. Sunt doi oameni care câştigăenorm de mulţi bani şi care dau şi înapoi. Singura problemă este cănu ai unde să îi joci în România", a explicat Ion Ţiriac, fosttenisman. El a participat, marţi, la conferinţa de presă organizatăcu ocazia schimbării titu­laturii competiţiei din BCR Open Româniaîn BRD Năstase Ţiriac Trophy. Programat între 17 şi 25 septembriela Arenele BNR şi dotat cu premii în valoare de 368.450 de euro,turneul BRD Năstase Ţiriac Trophy este singurul eve­niment ATPWorld Tour 250 din România.

Elena Udrea, ministrul dezvoltării, a anunţat că va construi peampla­samentul pati­noarului Flamaropol din apropierea Sta­dionuluiNaţional, în parteneriat cu autorităţile sectorului 2, o salăpolivalentă cu 16.000 de locuri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO