Ţiriac: Ridicarea unei săli polivalente la patinoarul Flamaropol e o glumă proastă

Ziarul Financiar 14.06.2011

Omul de afaceri Ion Ţiriac a declarat că ridi­carea unei săli polivalente pe ampla­samentul patinoarului Mihai Flamaropol din Bucureşti, aşa cum intenţionează ministrul dezvoltării Elena Udrea, este o "glumă proastă".

"Am înţeles că se face o sală multi­funcţională. Asta cu ridicarea peste patinoarul Flamaropol e o glumă proastă. Nu are nicio legătură. Doamna Elena Udrea mi-a spus că face o sală de 20.000 de locuri undeva unde trebuie, în afara Bucureştiului, undeva unde să ai acces şi să ai 5.000 de locuri de parcare. Ce patinoar? Âla trebuie dărâmat şi plantat flori. Âla e de pe vremea mea. Şi ăla oricum are 4.000 de locuri, păi noi vorbim aici de un oraş cu 3 milioane de locuitori. S-a discutat mult să se facă la Otopeni şi cred că era de departe cea mai bună locaţie. La Rompexpo iarăşi nu ai unde, nu e loc", a spus miliardarul român.

El a menţionat că lipsa unei arene mo­derne este motivul pentru care jucători de tenis de nivelul lui Roger Federer sau Rafael Nadal nu pot fi aduşi în România. "De convins îi convingi să vină. Dacă nu pe Federer, îl convingi pe Djokovici. Dar nici în ziua de azi noi nu avem o sală multi­funcţională. Şi se poate să vină în România nu într-o treabă oficială, ci într-una de caritate. Ei au făcut un eveniment de acest fel la Madrid şi unul la Basel anul trecut, aşa că s-ar putea întâmpla. Sunt doi oameni care câştigă enorm de mulţi bani şi care dau şi înapoi. Singura problemă este că nu ai unde să îi joci în România", a explicat Ion Ţiriac, fost tenisman. El a participat, marţi, la conferinţa de presă organizată cu ocazia schimbării titu­laturii competiţiei din BCR Open România în BRD Năstase Ţiriac Trophy. Programat între 17 şi 25 septembrie la Arenele BNR şi dotat cu premii în valoare de 368.450 de euro, turneul BRD Năstase Ţiriac Trophy este singurul eve­niment ATP World Tour 250 din România.

Elena Udrea, ministrul dezvoltării, a anunţat că va construi pe ampla­samentul pati­noarului Flamaropol din apropierea Sta­dionului Naţional, în parteneriat cu autorităţile sectorului 2, o sală polivalentă cu 16.000 de locuri.