Eveniment

Symantec: virusii se inmultesc exponential anul acesta

21.09.2004, 00:00 27

Cel mai mare producator de solutii software pentru securitatea informatica, Symantec, a avertizat ca virusii se inmultesc cu o rapiditate uimitoare anul acesta si ca in vizorul piratilor Internetului se afla sistemele de operare Windows ale Microsoft.
In prima jumatate a acestui an au aparut mai bine 5.000 de noi virusi care afecteaza sistemele de operare Microsoft, fata de numai 1.000 aparuti in aceeasi perioada a anului trecut, spune Symantec. Compania specializata in securitate a anuntat insa de asemenea ca, odata cu cresterea numarului utilizatorilor de plaforme open-source (precum Linux), va creste si numarul virusilor care vor exploata vulnerabilitatile din aceste siste. Virusii nu mai sunt atat de usor de identificat, iar tehnologia se schimba de la o zi la alta, utilizatorii de Internet fiidn obligati sa tina aplicatiile de securitate "la zi" pentru a putea face fata amenintarilor.
Specialistii Symantec au anuntat de asemenea ca creatorii virusilor apeleaza din ce in ce mai des la cei care trimit mesaje e-mail nesolicitate (spam), lucru care a crescut semnificativ impactul acestor aplicatii. Miliarde de mesaje pe zi duc cu ele astfel de virusi, iar multi dintre utilizatori isi viruseaza computerele crezand ca au primit un mesaj de la un cunoscut.



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO