Eveniment

Situaţia SUA de acum poate fi asemănată cu cea a Marii Britanii de la 1900 - analist

Situaţia SUA de acum poate fi asemănată cu cea a Marii Britanii de la 1900 - analist

Autor: Sorin Pâslaru

06.08.2011, 12:28 2333

Analistul economic Laurean Lungu spune că petermen scurt nu vor fi influenţe puternice pe pieţele financiareale deciziei Standard&Poor's de a reduce ratingul SUA,pentru că pur şi simplu "nu există alternativă la titlurileamericane".

"Pieţele cu volum mare detranzacţionare, cu lichidităţi mari precum SUA,Italia, Japonia nu pot fi ocolite de investitori pentru că suntsingurele cu valori foarte mari. SUA este şi va fi cea mai sigurăeconomie în care să investeşti", afirmăanalistul.
Laurean Lungususţine că vor firebalansări de portofoliu şi eventuale scăderi derating pentru unele companii din SUA dar efecte majore nu se vormanifesta.
"Bineînteles că decizia va face valuri, dardacă stai să te gândeşti ce alte ţări mai au rating detriplu A (Germania, Marea Britanie, Australia - n.red) ?Sevede ca sunt prea mici faţă de SUA aşa că nu ai alternative deinvestiţii", explică Lungu.
El spună că asistăm la un declin oficial alSUA, dar acesta nu se va produce peste noapte, fiind vorba decicluri istorice. "Situaţia SUA de acum poate fi asemănată cu cea aMarii Britanii de la 1900", argumenteazăanalistul.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO