Eveniment

Ce scoate la iveală Campania ZF ”Şcoala într-un singur schimb în Bucureşti”. ISMB spune că şapte şcoli şi 10.000 de elevi învaţă în trei schimburi, dar datele de pe site-urile şcolilor arata că pauza de cinci minute şi ora de 40-45 de minute sunt o „practică“ în zeci de alte şcoli

Campania ZF Şcoala într-un singur schimb în Bucureşti

Ce scoate la iveală Campania ZF ”Şcoala într-un...

Autor: Ramona Cornea

27.01.2024, 11:36 5480

 Din lista transmisă de ISMB lipsesc şcolile despre care părinţii au scris că elevii învaţă cu ore de 40 de minute şi pauze inexistente  Conceptul de şcoală în trei schimburi nu este definit în lege, însă pentru ZF un astfel de sistem presupune existenţa unor şcoli în care elevii intră la cursuri de la ore diferite şi în care nu se respectă durata orei şi a pauzei prevăzute de lege.

Un răspuns al Ins­pec­toratului Şcolar al Mu­ni­­cipiului Bu­cureşti (ISMB) arată că în Capitală sunt şapte şcoli care organizează cursuri în trei schimburi, iar numărul elevilor care învaţă astfel este de aproape 10.000 de persoane, mai exact de 9.647 de copii.

„Unităţile de învăţământ preuni­versitar din Municipiul Bucureşti, care îşi desfăşoară cursurile în trei schimburi din cauza spaţiilor insuficiente şi a numărului mare de clase sunt următoarele: Şcoala Gimnazială nr. 49 - sector 2, Liceul Teoretic „Ştefan Odobleja“ - sector 5, Liceul Teoretic „Ion Barbu“ - sector 5. Liceul Teoretic „Dimitrie Bolintineanu“, sector 5 - nivel primar; Şcoala Gimnazială nr. 280 – sector 5.  În aceste unităţi de învăţământ, învaţă în trei schimburi 5.962 de elevi, din totalul de 7.636 înmatriculaţi în anul şcolar 2023-2024”, au transmis reprezentanţii Inspec­to­ratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), la solicitarea ZF.

În plus, reprezentanţii ISMB mai spun că două şcoli din Sectorul 3 îşi desfăşoară cursurile în trei schimburi din cauza derulării unor lucrări de reabilitare/consolidare/extindere, respectiv Şcoala Gimnazială „Nicolae Labiş„ şi Şcoala Gimnazială nr. 195.

„Cele două unităţi de învăţământ sunt relocate în propria incinta, dintr-un corp în altul sau în construcţii modulare. În aceste unităţi de învăţământ, în anul şcolar 2023-2024, sunt înmatriculaţi 3.685 de elevi”, au transmis ei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO