Eveniment

Schimbări în învăţământ: Elevii de liceu vor avea putea studia o nouă disciplină opţională

Schimbări în învăţământ: Elevii de liceu vor avea...

Autor: Gabriel Pecheanu

04.11.2022, 11:39 74

Elevii din ultimul an de liceu vor studia, opţional, o nouă disciplină, respectiv „Istoria Revoluţiei din 1989 şi a schimbării de regim din România”. Legea a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis.

Legea promulgată vineri de preşedintele Klaus Iohannis are ca obiect de reglementare introducerea în curricula şcolară/planurile-cadru de liceu a disciplinei „Istoria Revoluţiei de la Timişoara din 1989 şi a schimbării de regim din Decembrie 1989 în România”, în scopul asigurării unei bune informări a elevilor despre cel mai important moment revoluţionar al istoriei noastre recente, se menţionează în raportul comisiei de specialitate din Camera Deputaţilor.

Programa şcolară, manualele, materialele didactice şi metodologiile specifice pentru această disciplină se vor elabora de către Ministerul Educaţiei, în colaborare cu reprezentanţii organizaţiilor de revoluţionari.

Cadrele didactice care predau disciplina pot beneficia de pregătire profesională şi cursuri de perfecţionare de specialitate.

Legea a fost promulgată, vineri, de preşedintele Klaus Iohannis.

Legea, iniţiată de parlamentarul PNL Marilen Pirtea, a fost adoptată în Camera Deputaţilor cu 215 voturi „pentru”, 17 „contra” şi 44 de abţineri. la Senat a fost adoptată cu 103 voturi favorabile, trei împotrivă şi o abţinere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO