Eveniment

Romarm: Romania nu produce arme Kalasnikov

29.07.2004, 00:00 76

Compania Nationala Romarm sustine ca n Romania nu se produc arme Kalasnikov, iar modelul AK-47, utilizat de militarii romani, este construit pe baza unei documentatii romanesti, relateaza serviciul n limba romana al BBC.
Postul citeaza declaratia lui Gheorghe Stoica, director tehnic n Romarm, ca replica la acuzatiile Rusiei, care sustine ca Statele Unite au coordonat transferuri de copii neautorizate ale acestor arme - fabricate n Romania, Bulgaria, Ungaria - catre noile autoritati din Irak si Afganistan.
Potrivit materialului BBC, modelul AK-74, utilizat de militarii romani este construit pe baza unei documentatii romanesti, astfel ca Romarm nu trebuie sa le plateasca licenta rusilor.
Romarm si partea rusa poarta negocieri pentru rezolvarea problemei, n conditiile n care rusii au cerut plata retroactiva a licentei, au declarat surse din Romarm.
Cotidianul american New York Times, a publicat, marti, un articol n care se arata ca, dupa caderea talibanilor si a lui Saddam Hussein, SUA au aranjat transferul a mii de copii ale armelor Kalasnikov, cunoscute sub denumirea comuna de AK-47, catre noile forte militare si de securitate din Irak si Afganistan. Armele ar fi fost fabricate n Romania, Bulgaria si Ungaria, iar Rusia sustine ca detine brevetul pentru AK-47. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO