Eveniment

Război în Ucraina 23 martie 2022. Ziua 28

Război în Ucraina 23 martie 2022. Ziua 28
24.03.2022, 00:04 78

Trimiterea forţelor de menţinere a păcii NATO în Ucraina ar fi „nechibzuită“ şi „extrem de periculoasă“, spune Kremlinul

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că: „Orice posibil contact între armata noastră şi armata NATO poate duce la consecinţe destul de greu de reparat“, scrie CNN. Săptămâna trecută, viceprim-ministrul polonez Jaroslaw Kaczynski a cerut ca o misiune internaţională de menţinere a păcii să fie trimisă în Ucraina în urma unei întâlniri cu liderii Poloniei, Sloveniei, Republicii Cehe şi Ucrainei.

 

Utilizarea armelor chimice de către Rusia ar „schimba total natura conflictului“

Orice utilizare a armelor chimice de către Rusia ar fi cu totul inacceptabilă şi ar schimba total natura conflictului din Ucraina, a declarat secretarul NATO, Jens Stoltenberg, citat de CNN.  Vorbind înaintea summitului NATO de la Bruxelles, şeful NATO a avertizat că folosirea armelor chimice ar fi o încălcare flagrantă a dreptului internaţional şi cu consecinţe de mare amploare.

 

Irpin, suburbie a Kievului este acum 80% sub control ucrainean

Oleksandr Markushyn, primarul Irpin, suburbie a Kievului, a declarat că forţele armate, apărarea teritorială şi poliţia ucrainene au 80% din oraşul nostru sub control, conform CNN.

În ciuda evacuărilor în masă din ultimele săptămâni, Markushyn, care a spus că propria sa casă a fost distrusă miercuri, a estimat că până la 6.000 de oameni sunt încă în Irpin şi că grupuri mici sunt evacuate în fiecare zi.

 

Zelenski cere Japoniei „mai multă presiune asupra Rusiei pentru a restabili pacea“

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a mulţumit Japoniei pentru sprijinul imediat acordat ţării sale şi a îndemnat Tokyo să aplice mai multă presiune asupra Rusiei pentru a ajuta la restabilirea păcii într-o alocuţie video adresată parlamentarilor japonezi miercuri. De asemenea, el i-a avertizat pe parlamentarii japonezi cu privire la rapoartele conform cărora Rusia pregăteşte un atac cu arme chimice împotriva Ucrainei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO