Eveniment

Putin se pregăteşte să ”rănească” Vestul: Răspunsul nostru la sancţiunile voastre va fi rapid şi dur

Putin se pregăteşte să ”rănească” Vestul:...

Autor: Ştefan Stan

09.03.2022, 11:01 86333

Rusia a avertizat miercuri Occidentul că lucrează la un răspuns amplu la sancţiuni, care va fi rapid şi se va resimţi în zonele cele mai sensibile ale Occidentului, scrie Reuters. 

Economia Rusiei se confruntă cu cea mai gravă criză de la căderea Uniunii Sovietice în 1991, după ce Occidentul a impus sancţiuni paralizante asupra aproape întregului sistem financiar şi corporatist rusesc, ca urmare a invaziei Moscovei în Ucraina.

"Reacţia Rusiei va fi rapidă, chibzuită şi sensibilă pentru cei cărora li se adresează", a declarat Dmitri Birichevsky, directorul departamentului pentru cooperare economică din cadrul Ministerului de Externe, citat de agenţia de presă RIA.

Preşedintele SUA, Joe Biden, a impus marţi o interdicţie imediată asupra importurilor de petrol şi alte energii ruseşti, ca represalii pentru invazie. 

Rusia a avertizat la începutul acestei săptămâni că preţul petrolului ar putea urca la peste 300 de dolari pe baril dacă Statele Unite şi Uniunea Europeană vor interzice importurile de ţiţei din Rusia.

Rusia spune că Europa consumă aproximativ 500 de milioane de tone de petrol pe an. Rusia furnizează aproximativ 30% din această cantitate, adică 150 de milioane de tone, precum şi 80 de milioane de tone de produse petrochimice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO