Eveniment

Protestele faţă de proiectul de la Roşia Montană continuă

PROTESTELE faţă de proiectul de la Roşia Montană continuă. Câteva zeci de oameni s-au strâns la Universitate  (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

Autor: Livia Ispas, Roxana Alexe

27.10.2013, 18:29 237

În jurul orei 18.00, manifestanţii de la Universitate au forţat cordonul de jandarmi şi au plecat în marş spre sediul Guvernului, blocând Bulevardul Nicolae Bălcescu şi Bulevardul Magheru. Aceştia merg spre Piaţa Romană, de unde se vor îndrepta spre sediul Guvernului, pe Bulevardul Lascăr Catargiu.

Jandarmii i-au îndrumat pe manifestanţi să meargă pe trotuar, însă aceştia au forţat cordonul forţelor de ordine şi au ieşit pe carosabil.

Protestatarii au început să se adune, în cea de-a noua duminică de proteste faţă de proiectul de exploatare minieră de la Roşia Montană, de la ora 16.00, în Piaţa Universităţii, pe esplanada cu statui de pe Bulevardul Regina Elisabeta.

Aceştia au venit la protest cu steaguri tricolore, cu pancarte şi mesaje contra exploatării miniere cu cianuri, dar şi a gazelor de şist, precum şi cu pet-uri umplute cu pietricele, scandând, ca şi la protestele anterioare, Uniţi, salvăm Roşia Montană!".

Iniţial au fost aproximativ câteva zeci de manifestanţi, însă până la ora 18.00 numărul acestora a ajuns la aproximativ o mie.

Citiţi mai multe detalii pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO