Eveniment

Producătorul polonez Solaris a vândut 50 de troleibuze primăriei din Cluj, contract de peste 146 mil. lei

Producătorul polonez Solaris a vândut 50 de troleibuze...

Autor: Laurentiu Cotu

05.02.2020, 00:00 515

Producătorul polonez de autobuze Solaris Bus & Coach a livrat 50 de troleibuze companiei de transport public a municipiului Cluj-Napoca, în cadrul unui contract de 146,7 mil. lei (30,7 mil. euro), finanţat din fonduri europene. Prin acest proiect se vor înlocui 50 de troleibuze vechi, ce circulă pe liniile de troleibuz 4, 5, 6, 7 şi 25, a anunţat primăria Cluj-Napoca.

Noile troleibuze dispun de toate dotările necesare unui transport modern: facilităţi pentru accesul persoanelor cu mobilitate redusă, sistem de ventilaţie şi aer condiţionat pentru sezonul cald, indicatoare de traseu electronice, sisteme de informare pentru călători cu monitoare LCD, sistem de numărare călători şi sistem de supraveghere video interioară şi exterioară. Numărul total de pasageri ce pot fi transportaţi de un troleibuz este de 140 persoane, din care 36 locuri pe scaune.

În prezent, transportul public din Cluj-Napoca are în dotare 41 de autobuze electrice, dintre care 11 achiziţionate prin fonduri elveţiene şi 30 prin fonduri europene, acestea din urmă intrând în circulaţie în anul 2019. Cluj-Napoca are cea mai mare flotă de autobuze electrice din România şi se află în primele 10 oraşe din Uniunea Europeană cu autobuze electrice raportate la numărul de locuitori, potrivit reprezentanţilor primăriei Cluj-Napoca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO