Eveniment

Premierul Viorica Dăncilă se va întâlni la Bruxelles cu Timmermans şi Barnier, negociatorul-şef al UE pentru Brexit

Premierul Viorica Dăncilă se va întâlni la Bruxelles...

Autor: Diana Grigore

05.03.2019, 14:54 53

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că miercuri şi joi se va afla la Bruxelles, unde va avea întrevederi cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, dar şi cu negociatorul-şef al Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier. 

„În următoarele două zile mă voi afla într-o vizită de lucru la Bruxelles pentru a participa la două evenimente importante dedicate egalităţii de şanse şi promovării drepturilor femeilor. Primul dintre acestea, Consilul European al femeilor este organizat de către Alianţa Europeană a femeilor. Ediţia din acest an se desfăşoară în parteneriat cu Preşedinţia României la Consiliul UE şi doamnele vicepreşedinte ale Palamentului European. Dezbaterea e dedicată unei mai bune reprezentări a femeilor în politică. Cel de-al doilea eveniment este dedicat de asemenea egaliutăţii de gen, una dintre priorităţile Preşedinţiei rotative. Voi avea de asemenea întrevederi bilaterale cu reprezentanţi ai instituţiilor europene, printre care prim-vicepreşedintele Comisiei Europene Frans Timmermans şi cu negociatorul-şef pentru Brexit, Michel Barnier”, a declarat Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

De asemenea, şeful Executivului a anunţat desfăşurarea mai multor evenimente din cadrul Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, printre care reuniunea Consiliului de Mediu.

„În această săptămână ne concentrăm atenţia pe o serie de evenimente importante în cadrul Preşedinţiei rotative a Consiliului UE. Astăzi se desfăşoară prima reuniune a Consiliului de Mediu, prezidată de miniştrii Graţiela Gavrilescu şi Ioan Deneş. În acdrul discuţiilor se va pune accentul asupra investiţiilor durabile cu respectarea normelor de protecţie a mediului şi utilizarea inteligentă a resurselor naturale”, a adăugat Dăncilă.

Premierul a mai anunţat şi desfăşurarea reuniunii Consiliului „Justiţie şi Afaceri Interne”, care va fi prezidată de ministrul Justiţiei Tutorel Toader, dar şi de ministrul de Interne, Carmen Dan.

„Joi şi vineri, la Bruxelles, se va desfăşura şi reuniunea Consiliului -Justiţie şi Afaceri Interne-, prezidată de miniştrii Carmen Dan şi Tudorel Toader. Pe agenda discuţiilor vor fi teme importante privind cooperarea la nivel european în domeniul justiţiei şi siguranţei frontierelor. Se va discuta şi despre sistemul european comun de azil, răspunsul UE la problematica migraţiei şi terorismului”, a conchis Viorica Dăncilă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO