Eveniment

Peste 900 de deţinuţi au ajutat voluntar la deszăpezire

Peste 900 de deţinuţi au ajutat voluntar la deszăpezire

Autor: Social@Mediafax

13.02.2012, 11:31 400

Peste 900 de deţinuţi în regim deschis şi semideschis au ajutat voluntar la deszăpezire în februarie, Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) arătându-şi disponibilitatea de a continua să ajute autorităţile locale şi în zilele următoare.

Lista drumurilor închise luni dimineaţă

Peste 900 de persoane private de libertate, care execută pedeapsa în regim deschis şi semideschis au ajutat la activităţi de deszăpezire. Încă de la începutul lunii februarie 2012, când zăpada a făcut impracticabile o parte dintre drumurile din ţară, persoanele private de libertate s-au implicat, în mod voluntar, în activităţile de deszăpezire, potrivit unui comunicat transmis, luni, de ANP.

Persoanele private de libertate au ajutat la deblocarea a sute de maşini şi persoane blocate în trafic, au curăţat trotuare şi străzi principale de circulaţie din diferite zone ale ţării sau au degajat căile de acces în spitale, şcoli, grădiniţe, cămine de bătrâni, instanţe de judecată sau alte instituţii. Nu au fost neglijate nici adăposturile pentru animale (adăpostul de la Glina) sau stadioanele din Capitală.

La acţiune au participat deţinuţi de la penitenciarele Bucureşti Jilava, Timişoara, Focşani, Oradea, Iaşi, Baia Mare, Satu Mare, Galaţi, Tulcea, Brăila, PMT Craiova, Botoşani, Vaslui, Târgu Jiu, Slobozia, Drobeta Turnu-Severin, centrele de reeducare Găeşti şi Târgu Ocna.

Participarea persoanelor private de libertate la acţiuni de acest gen are ca scop dezvoltarea spiritului civic şi a sentimentului de apartenenţă la societatea civilă, formarea unei atitudini pozitive faţă de muncă şi creşterea stimei de sine, potrivit sursei citate.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor îşi arată disponibilitatea, de a ajuta, în aceste momente, autorităţile publice locale, prin punerea la dispoziţie, în regim de voluntariat, de forţă de muncă specială (persoane private de libertate, care execută pedeapsa în regim deschis şi semideschis). Cu ajutorul acestora s-ar putea interveni, şi în zilele următoare, la degajarea căilor de comunicaţii, deblocarea căilor de acces în instituţii publice (instanţe de judecată, spitale, şcoli etc.) şi a altor spaţii afectate de ninsori.

Astfel de activităţi se desfăşoară cu respectarea prevederilor Ordinului ministrului justiţiei nr. 420/C/22 februarie 2011, privind condiţiile în care persoanele condamnate pot presta muncă pe bază de voluntariat, a normelor legale în vigoare şi dispunerea măsurilor de siguranţă specifice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO