Eveniment

Parchetul a primit acte privind listarea la Bursa a actiunilor Rompetrol

03.10.2005, 19:34 10

Comisia Nationala de Valori Mobiliare (CNVM) si Bursa de Valori Bucuresti (BVB) au depus la Parchet acte din care sa rezulte ca listarea la Bursa a actiunilor Rompetrol, in 7 aprilie 2004, s-a facut potrivit legii, a declarat omul de afaceri Dinu Patriciu. Acesta a fost audiat la sfarsitul saptamanii trecute timp de peste sase ore de catre procurorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in legatura cu noile acuzatii ce-i sunt aduse - privind incalcari ale Legii societatilor comerciale si a celor privind piata bursiera - in dosarul Petromidia.

La finalul audierilor, Patriciu a declarat ca le-a adus procurorilor toate argumentele legale - acte, inscrisuri - pentru a demonstra ca listarea actiunilor Rompetrol s-a facut cu respectarea legii. Presedintele Rompetrol a spus ca toate acuzatiile legate de un eventual prejudiciu estimat de anchetatori la sase milioane de euro au la baza "o ploaie divina". El a acuzat implicarea politica si o manevra din partea unor persoane in deschiderea dosarului Petromidia si a formularii tuturor acuzatiilor impotriva sa, dar nu a vrut sa dea nume, aratand ca le-a mai mentionat si in alte randuri.

Procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie au extins cercetarile in dosarul Petromidia, Dinu Patriciu si Phil Stephenson fiind cercetati pentru infractiuni la Legea societatilor comerciale si "manipularea bursei de capital".

Directorul general adjunct al Rompetrol, Phil Stephenson, care a fost audiat saptamana trecuta, a declarat ca acuzatiile aduse sunt nedrepte si ca spera ca probele aduse - acte si inscrisuri - vor demonstra ca toate operatiunile au fost facute cu respectarea legii.



Petromidia intra in revizie

Rafinaria Petromidia va fi oprita luna aceasta pentru revizia generala a instalatiilor, operatiune planificata conform normelor legale in vigoare si practicilor internationale. Activitatea de rafinare va fi oprita timp de aproximativ 30 de zile, de la 1 octombrie, timp in care se vor executa lucrari mecanice, electrice, de automatizare, constructii civile, de mentenanta si inlocuire a echipamentelor uzate in timpul functionarii normale a instalatiilor din rafinarie. In acelasi timp, vor incepe sau se vor finaliza unele investitii ale caror lucrari nu se pot realiza decat in timpul opririi complete a instalatiilor. Contractorul general al reviziei va fi Rominserv, firma de servicii si mentenanta industriala a Grupului Rompetrol.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO