Eveniment

Numărul de porci sacrificaţi în abatoare creşte cu 60%, la peste 500.000 de capete, în luna decembrie. Populaţia taie încă 300.000 de porci în propriile curţi

Numărul de porci sacrificaţi în abatoare creşte cu...

Autor: Roana Rotaru

21.12.2017, 00:04 253

Numărul de porci sacrificaţi în abatoare creşte cu circa 60% în preajma sărbătorilor de iarnă, de la 80-90.000 de capete pe săptămână într-o lună normală la circa 135.000 de capete pe săptămână în prima parte a lunii decembrie, potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR).

Această cerere mai mare de carne de porc din preajma Crăciunului a făcut ca preţul cărnii de porc la poarta fermei să crească cu circa 10% în ultima lună, un preţ care se va stabiliza imediat după sărbători, potrivit sursei citate. „Într-o lună obişnuită, spre exemplu începutul lunii noiembrie, în abatoare sunt sacrificaţi în jur de 80.000-90.000 de porci pe săptămână, în timp ce în prima săptămână din decembrie au fost sacrificaţi 135.000 de porci. În aceeaşi perioadă, datorită cererii mai mari de carne de porc, preţurile în viu, la poarta fermei, au crescut de la 5,3-5,4 lei pe kilogram, la 5,86 lei săptămâna trecută. După Crăciun preţurile se plafonează, iar numărul de sacrificări scade”, a declarat pentru ZF Ioan Ladoşi, preşedintele APCPR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO