Eveniment

Majorarea pensiilor devine o problemă: Ciucă: impactul este de aproximativ 3% din PIB, este enorm

Majorarea pensiilor devine o problemă:  Ciucă: impactul...

Autor: Petru Mazilu

09.11.2023, 10:36 84

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat că impactul majorării pensiilor este de aproximativ 3% din PIB. Este enorm, să nu venim cu promisiuni nesusţinute financiar, a spus liderul liberal.

Declaraţiile au fost făcute joi.

„La cifrele anunţate aseară, impactul este de aproximativ 3% din PIB, este enorm, trebuie să identificăm sursele de finanţare, nu putem să promitem oamenilor (...) Să nu venim cu promisiuni nesusţinute financiar”, a declarat Nicolae Ciucă.

Preşedintele PNL a mai spus că liberalii vor aviza legea după ce vor fi stabilite sursele de finanţare pentru majorarea pensiilor.

„Categoric vom da un aviz, cu toţii ne dorim să eliminăm inechităţile şi să echilibrăm sistemul de pensii. Ca atare, vom clarifica”, a spus fostul premier.

Problema va fi discutată în cadrul şedinţei de Guvern. Anterior, premierul Marcel Ciolacu a anunţat că de la 1 ianuarie 2024 toate pensiile din România vor fi majorate cu 13,8%. O altă majorare ar trebui să aibă loc pe 1 septembrie 2024.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO