Eveniment

Mâine începe Campionatul European de Handbal. Vedeţi aici cu cine joacă România

Mâine începe Campionatul European de Handbal. Vedeţi aici cu cine joacă România
06.12.2010, 14:58 45

Naţionala feminină şi-a luat în această dimineaţă zborul spreCampionatul European, competiţie care va debuta mâine cu un meci defoc pentru România, cel cu Spania (ora 19:15, în direct pe TVR 2).Ca şi la Mondialul din China 2009, Cristina Vărzaru conduce echipadin postura de căpitan, scrie Pro Sport.

Campionatul European este găzduit în premieră de două ţări,Danemarca şi Norvegia, însă, indiferent de rezultatele obţinute,tricolorele îşi vor avea cartierul general doar în prima ţară.

România este aşteptată azi, la orele prânzului, la Aalborg, înaceastă seară urmând să efectueze şi un prim antrenament deacomodare înaintea meciului cu Spania. O partidă pe care toatălumea o aşteaptă de un an de zile, de la CM, când adversara ne-aeliminat din cursa pentru medalii. "Am tot avut probleme cu Spaniaîn ultima vreme. Cred că cel mai greu meci va fi cu Spania şi dincauză că acesta va fi primul de la Europene. Valorile de la CE suntfoarte echilibrate şi nicio echipă nu se poate evidenţia faţă decelelalte. Sunt câteva echipe, printre care şi noi, Norvegia,Spania, Danemarca, Germania, poate şi Ungaria, Rusia, care se vorbate pentru medalie", a punctat Cristina Vărzaru. Citiţi mai multdespre meciurile României la Campionatul Europeande Handbal pe www.prosport.ro

Lotul României este format din următoarele jucătoare: PaulUngureanu, Talida Tolnai, Mihaela Smedescu (portari), ValentinaArdean-Elisei, Roxana Han, Ionela Stanca, Oana Manea, Florina-MariaChintoan, Cristina Vărzaru, Magdalena Paraschiv, Cristina Neagu,Adina Fiera, Aurelia Brădeanu, Ada Moldovan, Melinda Geiger, OanaŞoit, Mihaela Tivadar (jucătoare de câmp), scrie Mediafax.

Programul meciurilor:

7 decembrie

Ora 19.15 - Spania - România

21.45 - Danemarca - Serbia

9 decembrie

19.45 - Serbia - Spania

21.45 - România - Danemarca

11 decembrie

19.45 - România - Serbia

21.45 - Spania - Danemarca.

În celelalte trei grupe preliminare vor juca echipele:

Grupa B - Muntenegru, Croaţia, Rusia, Islanda

Grupa C - Germania, Ucraina, Suedia, Olanda

Grupa D - Norvegia, Franţa, Ungaria şi Slovenia.

Primele trei echipe clasate se vor califica în faza grupelorprincipale, în care nu vor avea loc meciuri cu formaţiile provenitedin aceeaşi grupă preliminară, contând însă rezultatele directe dinacea fază, în clasamentul iniţial. Primele trei clasate din grupeleA şi B vor evolua în grupa principală I, iar primele trei clasatedin grupele C şi D, vor evolua în grupa principală II (la datele13, 14, 15 şi 16 decembrie). Din aceste două grupe principale sevor decide semifinalistele, adică formaţiile clasate pe primeledouă locuri, care vor juca încrucişat, în 18 decembrie. Învinselevor disputa finala mică, iar învingătoarele din semifinale, vorevolua pentru medaliile de aur, ambele meciuri fiind programate în19 decembrie, ultima zi a CE.

Partidele din faza grupelor principale se vor juca la MCHMultiarena (Herning, Danemarca), respectiv la Hakons Hall(Lillehammer, Norvegia), în timp ce semifinalele, finalele şipartidele de clasament final se vor derula în sala din Herning.

Primele trei clasate la CE din Danemarca şi Norvegia obţinautomat calificarea la Campionatul Mondial din 2011.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO