Mâine începe Campionatul European de Handbal. Vedeţi aici cu cine joacă România

Ziarul Financiar 06.12.2010

Naţionala feminină şi-a luat în această dimineaţă zborul spre Campionatul European, competiţie care va debuta mâine cu un meci de foc pentru România, cel cu Spania (ora 19:15, în direct pe TVR 2). Ca şi la Mondialul din China 2009, Cristina Vărzaru conduce echipa din postura de căpitan, scrie Pro Sport.

Campionatul European este găzduit în premieră de două ţări, Danemarca şi Norvegia, însă, indiferent de rezultatele obţinute, tricolorele îşi vor avea cartierul general doar în prima ţară.

România este aşteptată azi, la orele prânzului, la Aalborg, în această seară urmând să efectueze şi un prim antrenament de acomodare înaintea meciului cu Spania. O partidă pe care toată lumea o aşteaptă de un an de zile, de la CM, când adversara ne-a eliminat din cursa pentru medalii. "Am tot avut probleme cu Spania în ultima vreme. Cred că cel mai greu meci va fi cu Spania şi din cauză că acesta va fi primul de la Europene. Valorile de la CE sunt foarte echilibrate şi nicio echipă nu se poate evidenţia faţă de celelalte. Sunt câteva echipe, printre care şi noi, Norvegia, Spania, Danemarca, Germania, poate şi Ungaria, Rusia, care se vor bate pentru medalie", a punctat Cristina Vărzaru. Citiţi mai mult despre meciurile României la Campionatul European de Handbal pe www.prosport.ro

Lotul României este format din următoarele jucătoare: Paul Ungureanu, Talida Tolnai, Mihaela Smedescu (portari), Valentina Ardean-Elisei, Roxana Han, Ionela Stanca, Oana Manea, Florina-Maria Chintoan, Cristina Vărzaru, Magdalena Paraschiv, Cristina Neagu, Adina Fiera, Aurelia Brădeanu, Ada Moldovan, Melinda Geiger, Oana Şoit, Mihaela Tivadar (jucătoare de câmp), scrie Mediafax.

Programul meciurilor:

7 decembrie

Ora 19.15 - Spania - România

21.45 - Danemarca - Serbia

9 decembrie

19.45 - Serbia - Spania

21.45 - România - Danemarca

11 decembrie

19.45 - România - Serbia

21.45 - Spania - Danemarca.

În celelalte trei grupe preliminare vor juca echipele:

Grupa B - Muntenegru, Croaţia, Rusia, Islanda

Grupa C - Germania, Ucraina, Suedia, Olanda

Grupa D - Norvegia, Franţa, Ungaria şi Slovenia.

Primele trei echipe clasate se vor califica în faza grupelor principale, în care nu vor avea loc meciuri cu formaţiile provenite din aceeaşi grupă preliminară, contând însă rezultatele directe din acea fază, în clasamentul iniţial. Primele trei clasate din grupele A şi B vor evolua în grupa principală I, iar primele trei clasate din grupele C şi D, vor evolua în grupa principală II (la datele 13, 14, 15 şi 16 decembrie). Din aceste două grupe principale se vor decide semifinalistele, adică formaţiile clasate pe primele două locuri, care vor juca încrucişat, în 18 decembrie. Învinsele vor disputa finala mică, iar învingătoarele din semifinale, vor evolua pentru medaliile de aur, ambele meciuri fiind programate în 19 decembrie, ultima zi a CE.

Partidele din faza grupelor principale se vor juca la MCH Multiarena (Herning, Danemarca), respectiv la Hakons Hall (Lillehammer, Norvegia), în timp ce semifinalele, finalele şi partidele de clasament final se vor derula în sala din Herning.

Primele trei clasate la CE din Danemarca şi Norvegia obţin automat calificarea la Campionatul Mondial din 2011.