Eveniment

Legi cu miza asteapta votul parlamentarilor

Legi cu miza asteapta votul parlamentarilor
29.03.2010, 23:10 15

Legi cu miza pentru mediul de afaceri asteapta votulparlamentarilor, intre acestea legea privind majorarea pragului dedetinere la SIF-uri la 5%, care este pe lista de asteptare laComisia de buget a Camerei Deputatilor de aproximativ doua luni dezile.
Deputatii nu se grabesc cu dezbaterea, ca sa nu influentezediscutiile din SIF-uri, spune Stefan Viorel (foto) - presedintelecomisiei. "Pentru a relua dezbaterile asteptam sa treaca adunarilegenerale si descarcarile de gestiune de la SIF-uri care au loc ingeneral in luna aprilie. Altminteri vom alimenta dispute intaberele din SIF-uri indiferent ce solutie vom da, de a majora saunu pragul de detinere la 5% fata de 1% cat este in prezent", adeclarat ieri deputatul. Astfel, legea ar putea intra pe ordinea dezi abia in mai, estimeaza Stefan Viorel. In ultima zi a lui martie,parlamentarii vor da votul final la legea prvind responsabilitateafiscala, unul dintre proiectele care deriva din acordul cu FMI.Este de asteptat ca parlamentarii opozitiei sa voteze impotrivalegii de vreme ce parlamentarii PSD si PNL au criticat proiectul,care nu ar avea alt sens, in opinia lor, decat sa mai infiintezeniste functii si sa controleze bugetele locale. Prin lege seinfiinteaza un consiliu fiscal, compus din cinci economistiindependenti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO