Eveniment

Cine sunt Laura Coroianu şi Guido Janssens, cei care stau în spatele EMagic Entertainment, compania care aduce la Bucureşti anul viitor trupa Coldplay. Potrivit discuţiilor ZF, numai fee-ul trupei este cuprins între 3,5 - 5 milioane de euro

Cine sunt Laura Coroianu şi Guido Janssens, cei care...
22.07.2023, 13:15 1909

Coldplay, una dintre cele mai în vogă formaţii din lume la ora actuală, a anunţat oficial că anul viitor va veni în România şi va susţine pe 12 iunie un concert pe Arena Naţională. 

De foarte mult timp s-a discutat despre venirea Coldplay în România, dar doar acum a fost posibil. 

Coldplay este adusă în România de Emagic Entertainment, unul dintre cei mai cunoscuţi organizatori de concerte din România, cei care a adus în România şi Guns N'Roses, Depeche Mode, Sting, Lenny Kravitz, Metallica, etc. Principalii parteneri ai concertului sunt BCR şi MasterCard. 

Laura Coroianu. Sursă foto: LinkedIn. 

În spatele EMagic stau Laura Coroianu şi Guido Janssens, soţie şi soţ. Laura Coroianu şi-a început cariera în anii 90 la Cerbul de Aur, coordonând departamentul de artişti internaţionali. A locuit 10 ani peste hotare, unde l-a întâlnit pe Guido Janssens, cu care în 2005 a pus bazele Emagic. Prin intermediul Emagic, ei au organizat mai multe concerte şi festivaluri, aducând în România peste 800 de artişti cunoscuţi la nivel internaţional. 

Guido Janssens. Sursă foto: LinkedIn

Mai puţin cunoscut publicului este Guido Janssens. Într-un interviu acordat în 2008 revistei Business Magazin, el vorbeşte despre cariera lui, cum a început ca solistul unei trupe în anii 70, apoi a fost criminolog în Belgia, iar astăzi este general manager al EMagic Entertainment. Promoter înfocat al evenimentelor live, anii '90 îi aduceau o carieră în industria muzicala internaţională şi primul său disc de platină. 

Conform discuţiilor realizate de ZF, fee-ul Coldplay este cuprins între 3,5 şi 5 milioane de euro. Pe lângă acesta se adaugă cheltuielile de organizare, producţie, care pot să mai însemne încă pe atât. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO