Cine sunt Laura Coroianu şi Guido Janssens, cei care stau în spatele EMagic Entertainment, compania care aduce la Bucureşti anul viitor trupa Coldplay. Potrivit discuţiilor ZF, numai fee-ul trupei este cuprins între 3,5 - 5 milioane de euro

Ziarul Financiar 22.07.2023

Coldplay, una dintre cele mai în vogă formaţii din lume la ora actuală, a anunţat oficial că anul viitor va veni în România şi va susţine pe 12 iunie un concert pe Arena Naţională. 

De foarte mult timp s-a discutat despre venirea Coldplay în România, dar doar acum a fost posibil. 

Coldplay este adusă în România de Emagic Entertainment, unul dintre cei mai cunoscuţi organizatori de concerte din România, cei care a adus în România şi Guns N'Roses, Depeche Mode, Sting, Lenny Kravitz, Metallica, etc. Principalii parteneri ai concertului sunt BCR şi MasterCard. 

Laura Coroianu. Sursă foto: LinkedIn. 

În spatele EMagic stau Laura Coroianu şi Guido Janssens, soţie şi soţ. Laura Coroianu şi-a început cariera în anii 90 la Cerbul de Aur, coordonând departamentul de artişti internaţionali. A locuit 10 ani peste hotare, unde l-a întâlnit pe Guido Janssens, cu care în 2005 a pus bazele Emagic. Prin intermediul Emagic, ei au organizat mai multe concerte şi festivaluri, aducând în România peste 800 de artişti cunoscuţi la nivel internaţional. 

Guido Janssens. Sursă foto: LinkedIn

Mai puţin cunoscut publicului este Guido Janssens. Într-un interviu acordat în 2008 revistei Business Magazin, el vorbeşte despre cariera lui, cum a început ca solistul unei trupe în anii 70, apoi a fost criminolog în Belgia, iar astăzi este general manager al EMagic Entertainment. Promoter înfocat al evenimentelor live, anii '90 îi aduceau o carieră în industria muzicala internaţională şi primul său disc de platină. 

Conform discuţiilor realizate de ZF, fee-ul Coldplay este cuprins între 3,5 şi 5 milioane de euro. Pe lângă acesta se adaugă cheltuielile de organizare, producţie, care pot să mai însemne încă pe atât.