Eveniment

Koyo investeste 2,3 mil. euro la Alexandria

27.05.2004, 00:00 36

Producatorul de rulmenti Koyo Romania va investi, pina la sfirsitul anului, suma de 2,3 mil.euro pentru montarea de noi linii de productie si modernizarea capacitatilor la fabrica de la Alexandria.
Suma este apropiata de cea alocata anul trecut si vizeaza cresterea productiei pentru o serie de repere recent introduse in procesul de fabricatie.
Potrivit conducerii companiei, veniturile totale din acest an vor atinge 1.519 miliarde lei, valoare apropiata de nivelul raportat in 2003. Compania a obtinut in 2003 un profit net de 22,6 miliarde lei.
Vinzarile companiei au avansat anul trecut cu 26,7%, exporturile reprezentind 93% din productia totala. Orientarea companiei catre piata externa a devenit prioritara o data cu restringerea activitatii unor parteneri traditionali precum Aro Campulung sau Tractorul Brasov si patrunderea pe piata interna a unor mari cantitati de rulmenti din Rusia sau China,  la preturi cu pina la 40% mai reduse decit cele practicate de Koyo.
Compania japoneza livreaza rulmenti pentru Dacia si Daewoo dar si pentru tractoare si masini agricole.
Koyo Romania este detinuta in proportie de peste 95% de compania japoneza Koyo Seiko Co. Ltd. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO