Eveniment

Joburile din domeniile IT&C si financiar-bancar, cele mai cautate de tineri

Joburile din domeniile IT&C si financiar-bancar, cele mai cautate de tineri

Peste 13.000 de tineri au analizat oferta a 110 companii la targul Angajatori de top

24.03.2008, 19:39 17

Joburile in domeniile IT&C si financiar-bancar au fost cele mai cautate in cadrul targului Angajatori de Top, desfasurat la sfarsitul saptamanii trecute la Sala Palatului din Bucuresti.
De altfel, cele doua domenii au avut si cea mai bogata oferta de joburi, din cele peste 3.000 de locuri de munca prezentate, circa 600 fiind in domeniul financiar-contabil, aproape 500 in audit si consultanta si peste 400 in IT&C.
"Am mai participat la diverse targuri de joburi, iar dupa un astfel de eveniment 10 persoane au ajuns sa lucreze in compania noastra", au precizat reprezentantii ITC Networks, firma de dezvoltare de soft pentru sisteme de telecomunicatii cu peste 600 de angajati. Compania s-a orientat catre atragerea de studenti din cadrul facultatilor de profil. "In functie de competentele fiecaruia, salariile pornesc de 300-400 de euro", au precizat reprezentantii firmei.
Pentru tinerii care au analizat oferta de joburi de la targ, un loc de munca atractiv nu se traduce automat doar prin prisma salariului primit.
"Ma intereseaza si salariul, dar consider ca la fel de importante sunt numele angajatorului si posibilitatea unui plan de cariera. In principiu, vreau sa fiu tratata corect", spune Emilia Cristea, absolventa a Academiei de Studii Economice din Bucuresti. Cristea este contabila, iar vreme de sapte luni a lucrat la firma de consultanta si audit KPMG. "In momentul de fata am un job pe care nu vreau neaparat sa mi-l schimb. Sunt interesata sa vad ce oferte sunt in contabilitate. Oricum, nu as lucra pentru mai putin de 700-800 de euro, avand in vedere ca am o experienta de doi ani. Nu as refuza o oferta mai mare, dar consider ca degeaba ai un salariu lunar de 3.000 de euro intr-un loc foarte stresant si care nu iti place", mai spune ea.
Acumularea de experienta este o alta dorinta a tinerilor. "Sunt in cautarea unui job in costructii sau in cadastru. Ma intereseaza sa acumulez experienta, avand in vedere ca sunt student. Nu as spune nu unui salariu de 300 de euro", spune Catalin Musat, student in anul trei la Agronomie.
Editia din Bucuresti a Angajatori de Top a atras circa 13.000 de vizitatori - studenti, absolventi si tineri cu maximum 7 ani de experienta pe piata muncii. Pentru prezenta la targ, cei circa 110 angajatori au platit intre 500 si 3.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO