Eveniment

Interviu VIDEO ZF Live cu preşedintele CEC Radu Gheţea: Cel mai greu moment al carierei a fost când am anunţat falimentul României. Vedeţi azi, de la ora 12:00, pe zf.ro, ce spune preşedintele CEC despre salariul său, despre Mugur Isărescu, despre BMW-urile din curtea CEC şi dacă a fost sau nu ofiţer de securitate. VIDEO

18.05.2015, 11:05 1187
 
Radu Graţian Gheţea, 66 de ani, care se va retrage din funcţia de preşedinte al CEC după opt ani, spune că cel mai greu moment al carierei sale de 43 de ani în sistemul bancar a fost anunţul de încetare a plăţilor din 1981, când lucra la Banca Română de Comerţ Exterior.
 
„România nu îşi mai poate onora obligaţiile şi ca atare se va adresa Clubului de la Paris şi la Londra pentru restructurarea datoriei Ð acesta a fost mesajul, transmis în engleză franceză şi germană. A fost  noapte grea. Am realizat că România poate să treacă prin momente foarte grele, nu mi-am imaginat că o să fie chiar atât de grele. În momentul acela nu am realizat ce ne aşteaptă pe noi ca popor. Noi n-aveam bani, dar ne-am asumat să-i plătim şi am plătit până la ultimul ban în martie 1989. A fost o greşeală enormă că am plătit datoria externă în avans“, a rememorat Gheţea la emisiunea VIDEO ZF LIVE cel mai greu moment al carierei sale de bancher. Emisiunea va fi difuzată luni, 18 mai, de la ora 12.00 la la 13.00 pe site-ul www.zf.ro.Care a fost cel mai fericit moment din cariera lui Gheţea, ce lasă moştenire la CEC? 

Ce spune preşedintele CEC despre salariul său, despre Mugur Isărescu, despre BMW-urile din curtea CEC, despre explicaţia sa privind întârzierea economică a României, deşi a pornit în 1990 fără niciun fel de datorii externe şi dacă a fost sau nu ofiţer de securitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO