Eveniment

Infrastructura şcolară din România cuprinde peste 18.000 de unităţi de învăţământ

Infrastructura şcolară din România cuprinde peste...
20.12.2023, 11:00 55

♦ Bibliotecile şcolare lipsesc în 60% dintre şcolile primare sau gimnaziale din mediul rural, comparativ cu 20% din mediul urban ♦ Laboratoarele lipsesc în 72% dintre unităţile de învăţământ secundar din mediul rural şi în 30% dintre cele din urban ♦ Peste jumătate dintre elevi învaţă în şcoli supraaglomerate ♦ Peste 42% dintre clădirile în care funcţionează şcoli sunt amplasate în zone cu risc seismic ridicat, o treime fiind construite înainte de 1963 ♦ Peste 9.744 dintre clădirile şcolare, construite înainte de 1997, nu au fost consolidate seismic. De exemplu, la nivelul Municipiului Bucureşti, peste 50% dintre clădirile şcolare au peste 50 de ani, 31 dintre clădiri sunt considerate cu risc foarte înalt de prăbuşire, în vreme ce alte 179 de şcoli se preconizează că pot înregistra avarii medii sau severe ♦ Aproximativ 4.200 dintre şcolile din România nu au grupuri sanitare în incinta şcolii. În judeţele Vaslui, Botoşani, Iaşi şi Vrancea aproximativ unul din trei elevi nu are acces la grupuri sanitare în interior ♦ Aproximativ 10% dintre unităţile de învăţământ primar şi secundar din România nu au acces la un sistem de canalizare corespunzător. În judeţele Suceava, Vrancea şi Botoşani, o şcoală din cinci nu este conectată la sistemul de canalizare.

Aceasta este România Educată şi cel mai ruşinos bilanţ al lui Klaus Iohannis la finalul celui de-al doilea mandat ca preşedinte al României.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO