Eveniment

Guvernul îşi schimbă priorităţile. Ce spune Viorel Ştefan, vicepremier, despre noua ţintă. „Probabil că experienţa celor 6 luni îmi va fi de folos”

Guvernul îşi schimbă priorităţile. Ce spune Viorel...

Autor: Departamentul Politic

26.01.2018, 15:10 828

Viorel Ştefan, fost ministru al Finanţelor şi viitor vicepremier în Cabinetul Dăncilă, a declarat vineri, după votul din şedinţa Comitetului Executiv al PSD, că globarizarea veniturilor este un obiectiv raţional, dar nu se poate vorbi despre o dată limită.

"Probabil că experienţa celor 6 luni îmi va fi de folos. Este poziţie de vicepremier fără portofoliu, cred că tot ce e integrarea chestiunilor cu caracter economic se va localiza într-un fel sau altul. Este o discuţie care abia începe. Până ne instalăm, o să fie foarte clară fişa postului", a declarat Viorel Ştefan, propus de PSD pentru funcţia de vicepremier în Guvernul Dăncilă.

Întrebat de impozitul pe gospodărie, Viorel Ştefan a declarat că "impozitul pe gospodărie este o sintagmă. Vorbim despre globarizarea veniturilor. Este un obiectiv raţional şi se întâmplă în toată lumea civilizată. Condiţiile sunt legate de partea de infrastructură, informatizarea sistemelor, nu avem un termen prestabilit. Este un proces pe care îi vom trata cu prioritate"

Viorel Ştefan a ocupat funcţia de ministru al Finanţelor în Cabinetul Grindeanu, fiind înlocuit ulterior cu Ionuţ Mişa.

Acesta mai deţine şi funcţia de preşedinte al Comisiei de Buget Finanţe din Camera Deputaţilor. Viorel Ştefan este deputat de Galaţi şi se află la al şaselea mandat de parlamentar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO