Eveniment

Guvernul analizează să nu mai facă nicio rectificarea bugetară în acest an şi să echilibreze bugetele din rezerve

Guvernul analizează să nu mai facă nicio rectificarea...

Autor: Răzvan Botea

23.10.2023, 00:07 1918

Potrivit calculelor Finanţelor, deficitul bugetar ar urma să fie de 5,5% din PIB, faţă de 4,4%, cât a fost bugetarea iniţială.

Guvernul nu va mai face rectificare bugetară în 2023, au spus surse din guvern pentru ZF, iar bugetele vor fi echilibrate din Fondul de Rezervă Bugetară.

În aceste condiţii, bugetul se va închide cu un deficit contabil de 5,5% din PIB, cu 1,1 puncte procen­tuale peste programarea de la început de an, de 4,4% din PIB, au mai afirmat surse apropiate deciziilor pe bugetul statului.

Nu este clar în acest moment cât mai are guvernul în fondul de rezervă, cont din care toată lumea vrea bani. Secretariatul General al Guvernului care gestionează acest fond are, prin legea bugetului, alocate 4 mld. lei, dar nu toţi banii înseamnă „rezervă“.

Dar doar Ministerul Educaţiei cere din acest fond 2,2 mld. lei pentru majorările salariale ale profesorilor, pentru decontarea transportului copiilor sau pentru burse. Casa de Sănătate vrea bani pentru decon­tările medicale.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO