Eveniment

Guvernatorul statului Florida, Ron DeSantis urmează să-şi anunţe intrarea în cursa prezidenţială din SUA, fiind cel mai puternic rival al lui Trump

Guvernatorul statului Florida, Ron DeSantis urmează...

Autor: Mihai Draghici

24.05.2023, 21:51 215

Guvernatorul statului Florida, Ron DeSantis, intenţionează să anunţe formal înscrierea în cursa pentru desemnarea candidatului Partidului Republican în scrutinul prezidenţial din anul 2024.

Conform unor surse politice de la Washington, Ron DeSantis şi-a depus deja actele pentru înscrierea în cursa prezidenţială la Comisia federală electorală din SUA, informează agenţia Reuters.

Ron DeSantis, considerat cel mai puternic rival al fostului preşedinte Donald Trump în cursa pentru desemnarea candidatului republican în scrutinul prezidenţial, s-a remarcat în ultimii ani prin contestarea restricţiilor antiepidemice stricte şi printr-o agendă conservatoare agresivă în probleme privind rasa, genul şi educaţia în statul Florida, notează site-ul Axios.com.

Anunţul înscrierii în cursa prezidenţială ar putea fi făcut peste câteva ore de Ron DeSantis în cursul unei eveniment organizat de Elon Musk prin intermediul platformei de microblogging Twitter.

Ron DeSantis a devenit în ultimul an o personalitate politică centrală în Statele Unite. În aprilie, a efectuat un turneu în Japonia, Coreea de Sud, Israel şi Marea Britanie, oficial pentru intensificarea relaţiilor comerciale externe ale statului Florida. Dar turneul a fost perceput ca fiind o prefigurare a ambiţiilor prezidenţiale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO