Eveniment

Geamuri ornamentale cu 57.000 de euro de la Uniunea Europeana

20.10.2009, 00:00 59

Producatorul de geamuri ornamentale si armate Omega Prod-Com dinTarnaveni, Mures, cu afaceri de 4,4 mil. euro in 2008, a castigatin acest an un proiect prin care ar trebui sa primeasca fondurieuropene de 57.000 de euro pentru achizitionarea unei linii defabricatie pentru finisat, sablat, slefuit, taiat si spalatgeamuri.

Actualii proprietari, familia Hancu, au preluat fabrica deproductie de geamuri in 1992. "Proiectul are o valoare totala de100.000 de euro si am depus acest proiect pentru ca nu aveam oastfel de linie de productie", spune Eugen Hancu, directorulgeneral al Omega.

Proiectul "Modernizarea unitatii de productie la Omega PRODCOM"are o perioada de implementare de noua luni, iar contractul cuMinisterul pentru IMM a fost semnat anul acesta in februarie.

"Un sistem inovativ si eco-eficient de productie." "Pentru ca ampierdut din diferenta de curs valutar, am cerut o decalare cu saseluni a inceperii proiectului. S-a aprobat insa comprimareaproiectului, adica in loc sa facem achizitiile in noua luni, ni sepermite sa le facem in trei luni, ceea ce nu ne avantajaza. Vomincerca sa mai depunem o cerere de prelungire, deoarece nu stimdaca avem in acest moment lichiditati pentru proiect. Anul trecut,daca ar fi fost aprobat proiectul, aveam bani", spune Hancu. Peste70% din productia companiei merge catre export.

Cine ia banii:

Compania: Omega Prod-Com, Tarnaveni, judetul Mures

Obiect de activitate: producator de geamuri ornamentale siarmate

Proiectul: "Modernizarea unitatii de productie la OmegaPRODCOM"

Valoarea totala a proiectului: 100.000 de euro

Suma pe care o primesc de la UE: 57.000 de euro

Cifra de afaceri in 2008: 4,4 mil. euro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO