Geamuri ornamentale cu 57.000 de euro de la Uniunea Europeana

Autor: Adriana Rosoga 20.10.2009

Producatorul de geamuri ornamentale si armate Omega Prod-Com din Tarnaveni, Mures, cu afaceri de 4,4 mil. euro in 2008, a castigat in acest an un proiect prin care ar trebui sa primeasca fonduri europene de 57.000 de euro pentru achizitionarea unei linii de fabricatie pentru finisat, sablat, slefuit, taiat si spalat geamuri.

Actualii proprietari, familia Hancu, au preluat fabrica de productie de geamuri in 1992. "Proiectul are o valoare totala de 100.000 de euro si am depus acest proiect pentru ca nu aveam o astfel de linie de productie", spune Eugen Hancu, directorul general al Omega.

Proiectul "Modernizarea unitatii de productie la Omega PRODCOM" are o perioada de implementare de noua luni, iar contractul cu Ministerul pentru IMM a fost semnat anul acesta in februarie.

"Un sistem inovativ si eco-eficient de productie." "Pentru ca am pierdut din diferenta de curs valutar, am cerut o decalare cu sase luni a inceperii proiectului. S-a aprobat insa comprimarea proiectului, adica in loc sa facem achizitiile in noua luni, ni se permite sa le facem in trei luni, ceea ce nu ne avantajaza. Vom incerca sa mai depunem o cerere de prelungire, deoarece nu stim daca avem in acest moment lichiditati pentru proiect. Anul trecut, daca ar fi fost aprobat proiectul, aveam bani", spune Hancu. Peste 70% din productia companiei merge catre export.

Cine ia banii:

Compania: Omega Prod-Com, Tarnaveni, judetul Mures

Obiect de activitate: producator de geamuri ornamentale si armate

Proiectul: "Modernizarea unitatii de productie la Omega PRODCOM"

Valoarea totala a proiectului: 100.000 de euro

Suma pe care o primesc de la UE: 57.000 de euro

Cifra de afaceri in 2008: 4,4 mil. euro