Eveniment

Florin Barbu spune că protestul fermierilor nu este revendicat de nicio asociaţie / Săptămâna viitoare se va întâlni cu agricultorii

(P)

Florin Barbu spune că protestul fermierilor nu este...
10.01.2024, 19:09 40

Protest spontan în Capitală, declanşat de transportatori şi fermieri. În acest context, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a precizat că „până în acest moment, la ministerul Agriculturii nu a primit nicio revendicare, pentru că nicio asociaţie nu îşi asumă acest protest”.

Florin Barbu a precizat că a stabilit deja cu fermierii o întâlnire pentru a discuta despre problemele din agricultură, dar şi despre proiectele aflate în derulare la Ministerul Agriculturii.

Vedeţi declaraţiile ministrului: 

Ştiţi bine ca uşa ministerului Agriculturii este deschisa oricând pentru fermieri. Eu sunt acolo sa le rezolv problemele

La ministerul Agriculturii nu am primit încă nicio revendicare, pentru că nicio asociaţie nu îşi asuma acest protest. Este un protest al transportatorilor la care s-au alăturat si unii fermieri.

Am văzut din presă că problemele pe care le reclamă au legătură cu RCA şi permisele de conducere. Sunt aspecte care nu ţin de Ministerul Agriculturii dar asta nu înseamnă că nu voi face tot ce pot pentru a-i sprijini să găsim împreună o rezolvare corectă la ceea ce ei reclamă.

În momentul în care la Ministerul Agriculturii vor ajunge aceste revendicări vă asigur că vom găsi rezolvarea necesară.

Oricum am stabilit deja  o întâlnire săptămâna următoare cu toate asociaţiile si federaţiile pentru a le prezenta programele pe care le avem pregătite pentru acest an. Pentru a vorbi despre problemele pe care le întâmpină şi sunt sigur că vom găsi rezolvare aşa cum am găsit de fiecare dată. Aceste întâlniri le aveam programate înainte să apară acest protest.

Subvenţiile se acordă la timp, îi asigur pe toţi fermierii. Subvenţia la motorină se va acorda în continuare la valoarea maximă posibilă.

Avem un buget consistent anul acesta, avem bani prevăzuţi pentru toate sectoarele şi evident că vom continua să sprijinim producţia românească.

Nu pot să nu remarc faptul că acest protest spontan este masiv distribuit pe reţelele sociale de un partid politic. Ştiu că e an electoral şi am o rugăminte pentru fermieri: să nu se lase confiscaţi de cei care nu au livrat nicio soluţie pentru agricultura românească în ultimii 4 ani

Citiţi articolul integral pe Gândul

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO