Eveniment

Finanţele relaxează condiţiile de acordare a eşalonărilor la plată

Finanţele relaxează condiţiile de acordare a...

Autor: Raluca Ghinea

03.06.2014, 00:00 90

Finanţele ar putea permite contribuabililor eşalonarea la plată a creanţelor stabilite de alte organe şi trimise Fiscului pentru recuperare, dar şi a diferenţelor de obligaţii fiscale stabilite prin declaraţii rectificative, pentru creşterea gradului de recuperare a datoriilor, potrivit unui proiect.

În această categorie se includ creanţe precum cele ale fondului de risc aferente împrumuturilor garantate şi/sau subîmprumutate de stat, ajutorul de stat ilegal sau utilizat abuziv, creanţe bugetare rezultate din nereguli apărute în obţinerea şi utilizarea fondurilor europene şi/sau a fondurilor publice naţionale aferente acestora.

Astfel de sume, existente în evidenţa fiscală la data aprobării eşalonării sau transmise spre recuperere ANAF pe perioada derulării eşalonării, reprezintă condiţie de menţinere a eşalonării, legiuitorul stabilind în acest sens un termen de plată de 180 de zile de la data comunicării deciziei de eşalonare sau a somaţiei, după caz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO