Eveniment

Filmul care te „enervează“ chiar dacă nu ai cunoştinţe financiare, de mâine la chioşcuri, împreună cu Ziarul Financiar

Filmul care te „enervează“ chiar dacă nu ai cunoştinţe financiare

Autor: Cristina Roşca

28.06.2011, 00:07 4290

La trei ani de la începuturi lumea întreagă încă vorbeşte desprecriza financiară, despre vinovaţii crizei şi despre posibilelesoluţii.

Pentru că era necesar ca să pună cineva toate aceste ideiîmpreună, Charles Ferguson a realizat documentarul "Inside job",care va fi distribuit miercuri, 29 iunie, la chioş­curile de presăîmpreună cu Ziarul Financiar.

Filmul Inside Job va fi distribuit miercuri, 29 iunie, la chioscuri impreuna cu Ziarul FinanciarCâştigătoral Premiului Oscar pentru cel mai bun documentar al anului 2011,filmul îi aduce în prim-plan pe George Bush şi Alan Greenspan,consideraţi principalii vinovaţi pentru criza financiară, peTimothy Geithner, Dominique Strauss-Kahn şi pe Christine Lagarde,oamenii de la care se aşteaptă o soluţie la problemele care aupornit în SUA şi s-au extins în întreaga lume.

"Inside Job" îi determină pe unii dintre cei mai importanţioameni ai lumii - fie ei bancheri, oameni politici sau investitoripe bursă - să vorbească despre cele mai importante probleme cu carese confruntă lumea.

"Nu trebuie să ştii diferenţa dintre «credit default swap» (CDS,care permit transferul riscului de credit - n. red.) şi«collateralized debt obligation» (instrumente financiare de tip CDO- n. red.) pentru a te înfuria atunci când urmăreşti documentarullui Charles Ferguson care disecă şi analizează în perspectivăcolapsul economic al ţării din 2008", spune Christy Lemire,editorialist la Associated Press.

FilmulInside Job va fi distribuit miercuri, 29 iunie, la chioscuriimpreuna cu Ziarul Financiar

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO