Style

Cum să furi pe Wall Street. Americanii pregătesc un nou film, "Arbitrage"

31 mai 2011 949 afişări de Traian Terzianm
Din aceeaşi categorie
Richard Gere este actorul principal în noua peliculă despre industria fondurilor de hedge, Arbitrage

Un nou film este în producţie la Hollywood, de data aceasta despre fraudele din spatele firmelor de hedging, după ce filme precum "Wall Street: Money Never Sleeps" şi "Inside Job" au atacat alte segmente ale sectorului financiar care au dus la recesiunea economică globală.

Arbitrage este noul film care are ca subiect fraudele din industria fondurilor de hedging. Pelicula va fi asemănătoare cu Wall Street şi Boiler Room. Richard Gere joacă în rolul lui Robert Miller, care este managerul unui fond de hedging de 2.000 mld. dolari pe care încearcă să îl vândă unei bănci înainte să i se descopere frauda, informează Bloomberg.

Nicolas Jarecki, directorul acestei producţii a vrut iniţial ca rolul principal să îi aparţină lui Al Pacino, dar din cauza conflictelor legate de programul filmărilor, Gere a fost ales să încarneze o vziune fictivă a lui Bernard Madoff şi a altor administratori de fonduri care s-au folosit de scheme piramidale de tip Ponzi pentru a-şi frauda clienţii.

Filmul are în centrul său pe Robert Miller, om de afaceri bogat ce locuieşte într-o casă scumpă din New York şi care împreună cu soţia, amanta şi fiica sa conduc o companie care a fost luată în vizorul unei bănci de investiţii cu scopul de a fi achiziţionată.

Punctul culminant al acestei poveşti este când banca de investiţii doreşte cumpărarea fondului lui Miller riscând să îi expună o serie de fraude pe care acesta le-a făcut în companie.