Eveniment

Evaziunea fiscala de anul trecut a ajuns la 1,36 miliarde de euro

03.03.2010, 23:03 28

Seful Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), SorinBlejnar, a declarat ca evaziunea fiscala de anul trecut a ajuns la1,36 miliarde de euro, cu acesti bani putandu-se plati alocatiapentru copii timp de doi ani si jumatate sau pensiile pentruaproape doua milioane de oameni. "Anul trecut, inspectorii ANAF,impreuna cu lucratorii vamali si comisarii Garzii Financiare, ausesizat organele de urmarire penala pentru un prejudiciu total deaproximativ 1,36 miliarde de euro, deci o evaziune fiscalaconstatata, ca urmare a verificarilor faptice pe care le-amefectuat in teren", a explicat presedintele ANAF.

In acest moment, spune Sorin Blejnar, un segment delicat dinpunctul de vedere al evaziunii fiscale este domeniul TVA-ului. "Inprincipiu, vorbesc de TVA-ul aferent achizitiilor intra-comunitare,in special legume, fructe, cereale, carne si produse din carne", aadaugat Blejnar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO